Κέικ Καρύδας με κρέμα

Υλικά:

Αυγά 4 τεμ.
μια πρέζα αλάτι.
ζάχαρη 100 γρ., προσθέτουμε σταδιακά.
Αλεύρι 100 γρ
Μαγιά σε σκόνη 7 γρ.
ζάχαρη βανίλια 7 γρ.
Βούτυρο 40 γρ, λιωμένο.
Νιφάδες καρύδας 30 γρ

Αυγά 2 τεμ.
ζάχαρη 100 γρ
κορν φλαουερ 40 γρ.
γάλα 500 ml.
Λευκή σοκολάτα 70 γρ.
βούτυρο 70 γρ.
μπανάνα 1 τεμ.
Ρούμι 1 κ.γ.
Απολαύστε το γεύμα σας 💖

Εκτελεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ σπάμε τα 4 αυγά αλατίζουμε και χτυπάμε με ένα μίξερ στη συνέχεια ρίχνουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης
συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου ασπρίσει το μείγμα του κεικ
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι μαζί με τη Μάγια και τη βανίλια ζάχαρης σταδιακα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθούν τα υλικά
Μετά προσθέτουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο ανακατεύουμε και 30 gr καρύδας και ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθούν αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα αποσπώμενη τσέρκι 20 εκατοστών την οποία έχουμε βουτυρώσει και την έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και στη βάση και στα πλαϊνά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι σπάμε 2 αυγά ρίχνουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης και χτυπάμε με ένα σύρμα έως ότου διαλυθούν
Προσθέτουμε 40 γραμμάρια κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ρίχνουμε και το γάλα ανακατεύουμε πάλι και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και πλέον αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει και να κάνει φουσκάλες
Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει στη συνέχεια ρίχνουμε και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει και αυτή
Αδειάζουμε την κρέμα μας μέσα σε ένα μπολ τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία να εφάπτεται της της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει

Αφαιρούμε το κέικ μας από το τσέρκι βγάζουμε τη λαδόκολλα και το γυρίζουμε ανάποδα και το κόβουμε οριζόντια στα δύο Κόβουμε την μπανάνα σε ροδέλες αφήνουμε στην άκρη
Ρίχνουμε μία κουταλιά ρούμι μέσα στην κρέμα και την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να κρεμώσει πάλι βγάζουμε δυο-τρεις κουταλιές από την κρέμα σε ένα μπολάκι για να την κρατήσουμε για από πάνω από το κέικ.
Την υπόλοιπη τη στρώνουμε πάνω από το πρώτο μισό από πάνω στρώνουμε τις μπανάνες τις ροδέλες στη συνέχεια πάλι κρέμα πάνω από τις μπανάνες και σκεπάζουμε με το άλλο μισό του κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες
Οταν το βγάλουμε με την κρέμα που κρατήσαμε το αλείφουμε όλο το κέικ γύρω γύρω και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και το κέικ μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΟι καλύτεροι λουκουμάδες Παραλίας
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με μακαρόνια σε καλαμελωμένη σάλτσα