Υλικά

Για τη ζύμη:

450 γραμμαρια αλεύρι γ.ο.χ
100 ml. γάλα (ή νερό)
1 κ. γλυκού αλάτι
75 γραμμαρια ζάχαρη
27 γραμμαρια μαγιά φρέσκια ή 9 γρ. ξηρή μαγιά
3 αυγά
45 γραμμαρια βούτυρο, μαλακό
Για τη γέμιση:

300 γραμμαρια τυρί κρέμα
2 κ. της σούπας ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
Ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουερ
Για το άλλειμμα:

1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού γάλα
Για το γλάσο:

1 φλ. ζάχαρη άχνη
Ζεστό νερό

Εκτέλεση

Ζύμη
Σε ένα μπολ, διαλλυω τη μαγιά στο χλιαρό υγρό. Αφήνω το μείγμα για λίγα λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Χτυπάω με αυγοδάρτη τα αυγα με την ζαχαρη και προσθέστε το μείγμα της μαγιάς
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και προσθεστε το στο μειγμα των αυγων.
Ανακατώνω καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και ξεκινάω  το ζυμωμα με χερι.
Προσθέτω το μαλακό βούτυρο σταδιακά, ζυμώνοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ζυμώνω για περίπου 10′ μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακή. Αν κολλάει στα χέρια ριξτε λιγο αλεύρι

Τοποθετώ τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε την σε ζεστό μέρος για να
διπλασιαστεί σε όγκο.

Γέμιση
Αν το τυρί κρέμα είναι πολύ υγρό, στραγγίστε το σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τον κρόκο, το ξύσμα λεμονιού (ή τη βανίλια) και το
κορν φλαουερ.

Σχηματισμός και Ψήσιμο

Αφού φουσκωσει η ζύμη την χωρίζετε στα 2, ανοίξτε την σε ένα φύλλο 1/2 εκ παχος σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
Διπλώνω τις μακριες πλευρες στο κεντρο και κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες 3-4 εκ και καντε 2 συστροφές για να σχηματίσετε τα τσουρέκια. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Σκεπάζω τα τσουρέκια και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 30-40 λεπτά.
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200°C. Αλείψτε τα τσουρέκια με το μείγμα αυγού και γάλακτος. Ψήστε για 15-17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Γλάσο
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με λίγο ζεστό νερό μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο γλάσο.
Αφού κρυώσουν τα τσουρέκια, αλείψτε τα με το γλάσο.