Δεν υπάρχει κάτι ωραιότερο από τις μακαρονάδες! Εκείνες με τα ελάχιστα-απλά υλικά, ικανές από την πρώτη μπουκιά να σου βγάλουν μια comfort νοστιμιά, όπως η μανιάτικη τσουχτή μια ελληνική, επική μακαρονάδα με μυζήθρα και αυγό.
Η τσουχτή μπορεί να είναι εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα όμως θέλει καλές πρώτες ύλες.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
250 γρ. μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη + λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το τηγάνισμα των αυγών
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
4 αυγά (ή περισσότερα, ανάλογα με το πόσα θέλει ο καθένας στη μερίδα του)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθούν καλά.
Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά και σοτάρουμε για περίπου 5 – 8 λεπτά μέχρι να σκουρύνει, αλλά όχι να καεί.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μόλις το μείγμα του τυριού είναι έτοιμο, το αδειάζουμε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ένα- ένα ή δύο-δύο τα αυγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα), σε λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά.
Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια.

Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη