Βελουτέ σούπα με γλυκοπατάτα

Η βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας αποτελεί μια από τις πιο απολαυστικές και θρεπτικές επιλογές για ένα ζεστό πιάτο, ιδανικά για τις κρύες ημέρες. Η γλυκιά γεύση της γλυκοπατάτας συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά, δημιουργώντας μια βελούδινη και χορταστική σούπα που αγγίζει τον ουρανίσκο.

Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα της βελουτέ σούπας γλυκοπατάτας:

  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Η γλυκοπατάτα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, προσφέροντας στον οργανισμό μας μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών.
  • Χαμηλή σε θερμίδες: Η βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος, καθώς είναι χορταστική και παράλληλα χαμηλή σε θερμίδες.

  • Εύκολη στην παρασκευή: Η σούπα ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Πολύπλευρη: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως μπαχαρικά, μυρωδικά ή ξηρούς καρπούς, για να δημιουργήσετε μια σούπα με την δική σας μοναδική γεύση.

Η βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα την λατρέψετε!

Συστατικά:

2 γλυκοπατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κεφάλι σκόρδο
1-2 πατάτες
200 ml φρέσκο γάλα
κόκκινο πιπέρι,
αλάτι
20-30 γρ. βούτυρο

Τρόπος παρασκευής:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις πατάτες στα 4, το κρεμμύδι στα 2, αφήνουμε ολόκληρα το καρότο και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Καβουρδίζουμε ολόκληρο το σκόρδο για να μην καεί και μετά το ψήσιμο στύβουμε τις σκελίδες.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Μεταφέρετε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα και τα κάνετε πουρέ (μην ξεχάσετε να στυψετε το σκόρδο
χωρις το περιβλυμα).
Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό πάχος και λίγο φρέσκο γάλα.
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και τέλος προσθέστε μια κσ βούτυρο για να γίνει πιο βελουτε

Η Συνταγή είναι από το Вкуснотийките на Ани

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σούπα Βελουτέ κοτόπουλο!

Υλικά

500 γρ κοτόπουλο
2 λίτρα νερό
2 κουταλιές της σούπας. βλάστηση.
2 κρόκους αυγών
5 κ.σ. γιαούρτι
χυμό από 1/2 λεμόνι.

1/2 πακέτο (125 γρ.) βούτυρο,
2 κ.σ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι,
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Έβρασα το κοτόπουλο σε 2 λίτρα νερό και 2 κουταλιές της σούπας μειγμα λαχανικών και μπαχαρικών. Όσο βραζει το κρέας, χτύπησα τους κρόκους αυγών με το γιαούρτι και χυμό από το λεμόνι.
Έκοψα το κρέας σε κομμάτια και σουρώσα το ζωμό.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και τηγανίζουμε. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το ζωμό και μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά (ανακατεύοντας συχνά).
Πρόσθεσα το μείγμα γάλακτος-αυγού και το κρέας. Μαγείρεψα άλλα 15 λεπτά ανακατεύοντας λίγο.

Καλά να περνάτε όλοι !

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτο και υγρό Κέικ Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΓαριδομακαρονάδα: Φτιάξ’ την και θα με θυμηθείς!