Βραχάκια με μπισκότα και ξηρούς καρπούς

Αυτά τα βραχάκια είναι απλά μαγικά! Η γεμάτη γεύση σοκολάτας συνδυάζεται τέλεια με την τραγανή υφή των μπισκότων και των ξηρών καρπών, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο σνακ.

Λατρεύω:

  • Την ευκολία στην παρασκευή: Μόλις μερικά υλικά και λίγα λεπτά αρκούν για να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα βραχάκια.
  • Την ποικιλία: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είδος μπισκότου και ξηρών καρπών σας αρέσει, για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική συνταγή.
  • Την τέλεια ισορροπία γεύσεων: Η γλυκιά σοκολάτα, τα τραγανά μπισκότα και οι ξηροί καρποί συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.

Αυτά τα βραχάκια είναι ιδανικά για:

  • Ένα γρήγορο και εύκολο σνακ: Είναι τέλεια για να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά, στο σχολείο ή στην βόλτα.
  • Ένα γλυκό κέρασμα: Σερβίρετε τα στους καλεσμένους σας με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.
  • Μια δροσιστική απόλαυση: Βάλτε τα στο ψυγείο για λίγο πριν τα απολαύσετε.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

200 gr μπισκότα (σπασμένα σε μικρά κομμάτια – απλά μπισκότα βανίλιας)
120 gr μαύρη σοκολάτα (λιωμένη καλής ποιότητας ή σοκολάτα που περίσσεψε)
120 gr σοκολάτα γάλακτος (λιωμένη καλής ποιότητας ή σοκολάτα που περίσσεψε)
½ φλιτζάνι αμύγδαλα με φλούδα καβουρδισμένα (ή φουντούκια ή φιστίκια)
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 2-3 διαφορετικά είδη ξηρών καρπών ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα.

Οδηγίες

Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς σε μία στρώση σε μία λαδόκολα. Ψήνουμε για 5 λεπτά, γυρίζουμε τους ξηρούς καρπούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3 λεπτά. Τα βγάζετε αμέσως από το ταψί και τα βάζετε σε ένα καθαρό μπολ ή πιάτο να κρυώσουν. Μην τα αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν γιατί θα συνεχίσουν να ψήνονται.
Λιώνουμε τις 2 σοκολάτες είτε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε να κρυώσει 5-10 λεπτά.
Σε ένα μεσαίο – μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (έκανα 2 παρτίδες οπότε χώρισα τα μπισκότα σε 2 μπολ). Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θέλετε και ανακατέψτε να ενωθούν.
Τοποθετήστε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα στα προετοιμασμένα ταψιά και αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου μία ώρα μέχρι να σφίξουν.

Καλή Απόλαυση!

Σημειώσεις
Αποθηκεύστε τα βραχακια σε ένα αεροστεγές δοχείο, θα διατηρηθούν σε δροσερό και στεγνό μέρος για έως και 5 ημέρες και στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: https://allthingsbread.com/

Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ κρασάτο με πολέντα
Επόμενο άρθροΓιαουρτοτυρόψωμο