Επειδή είναι περίοδος νηστείας,σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το υπέροχο γλυκό που τρώγεται ευχάριστα πάντα. Όσοι νηστευεται μπορείτε να το φτιάξετε. Είναι πανευκολο Και μόνο με 3 υλικά
Υλικά
250γρ.κουβερτουρα και μισή ακόμη
1 και μισό βαζακι ταχινι
1/2 κιλό χαλβά κομμένο σε κυβακια
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτουρα σε Μπεν-μαρι
Μετά ρίχνουμε το ταχίνι και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους
Σε μια φόρμα σιλικόνης ξεκινάμε ρίχνοντας μια στρώση κουβερτουρα,από πάνω κομματάκια χαλβά
Συνεχίζουμε έτσι 4 στρώσεις και τελειώνουμε με κουβερτουρα
Όταν λιώνουμε την κουβερτουρα ρίχνουμε και μια κουταλιά σπορελαιο για να γυαλίζει
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
Μετά ξεφορμαρουμε σε πιατέλα και απολαμβάνουμε
Η Συνταγή είναι της κας Zoi Athanasiadou
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Αλάδωτος Χαλβάς
Αυτός ο χαλβάς δεν είναι απλά ένα γλυκό, είναι μια εμπειρία! Η πλούσια γεύση του κακάο αγκαλιάζει το βελούδινο ταχίνι, ενώ τα τραγανά καρύδια προσθέτουν μια αξεπέραστη υφή. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων που θα σας αφήσει με την επιθυμία για περισσότερο.
Τι κάνει αυτόν τον χαλβά ξεχωριστό:
- Χωρίς λάδι: Η ελαφριά του υφή τον καθιστά ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, χωρίς να στερούνται την απόλαυση.
- Πλούσια γεύση: Το κακάο και το ταχίνι δημιουργούν ένα γευστικό ντουέτο που θα σας μαγέψει.
-
Τραγανή υφή: Τα καρύδια προσθέτουν την τέλεια πινελιά υφής, κάνοντας κάθε μπουκιά ακόμα πιο απολαυστική.
- Εύκολος στην παρασκευή: Μπορείτε να τον φτιάξετε σε λίγα μόλις λεπτά, με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Είτε είστε λάτρης του χαλβά, είτε απλά ψάχνετε για ένα υγιεινό και γευστικό γλυκό, ο Αλάδωτος Χαλβάς με κακάο, ταχίνι και καρύδια είναι η τέλεια επιλογή για εσάς.
Μην τον χάσετε!
Υλικά:
- 1 λίτρο νερό
- 230 γρ. ζάχαρη
- 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Μάννα ΚΕΡΑΜΑΡΗ
- 2 βανίλιες
- 1/4 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- 1,5 κουταλιές κακάο
- 1/2 κουταλάκι ταχίνι (προαιρετικά)
- Καρύδια τριμμένα
- Γλυκό του κουταλιού (για διακόσμηση)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το νερό και τη ζάχαρη. Βάλτε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
- Ρίξτε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο και το ταχίνι (αν θέλετε). Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε τον χαλβά σε μια φόρμα.
- Πασπαλίστε με τριμμένα καρύδια και γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού.
- Αφήστε τον χαλβά να κρυώσει και να σφίξει.
- Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στον χαλβά σας, όπως σταφίδες, cranberries, ή ψιλοκομμένα φρούτα.
- Αν θέλετε ο χαλβάς σας να είναι πιο γλυκός, μπορείτε να προσθέσετε λίγη περισσότερη ζάχαρη.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος γλυκού του κουταλιού θέλετε για να διακοσμήσετε τον χαλβά σας.
- Ο χαλβάς μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου για έως και 3 ημέρες.
Καλή όρεξη!