Χατσαπούρι

Υλικά

200 γρ γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματιου,
100 γρ νερό,
1 αυγό μεγάλο,
1 κ γλ μαγιά,
1 κ γλ ζάχαρη,
1 κ γλ αλάτι
2 κσ ελαιόλαδο
450 γρ αλεύρι
1 χουφτα φέτα ή ανάμικτα τυριά
βούτυρο η βιταμ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, νερό, αυγό, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα
Βάζουμε λίγο λίγο αλεύρι, ζυμωνουμε καλά σκεπάζουμε να φουσκώσει για μια ώρα
Χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια αφήνουμε για 30 λεπτά να ξαναφουσκωσει ,πασπαλιζουμε τον παγκο μας με ελάχιστο αλεύρι.

Ανοίγουμε με τον πλάστη 20 εκ βάζουμε στο κέντρο την φέτα η ανάμικτα τυριά πιάνουμε τις άκρες και μαζεύουμε σε πουγκί
Πιέζουμε στο κέντρο απαλά και ανοίγουμε με τον πλάστη 22-24 εκ
Βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί αλείφουμε με λίγο βούτυρο η βιταμ βάζουμε την πίτα

Σκεπάζουμε με καπάκι ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα γυρίζουμε και από την άλλη αν χρειαστεί γυρίζουμε δύο τρεις φορές. Βγάζουμε σε πιάτο και αλείφουμε από τις δύο μεριές με βούτυρο.

Χατσαπούρι

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Πετρινα Μπαρδανη

Προηγούμενο άρθροXριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στιφάδο στην γάστρα