Η Χοιρινή Μπριζόλα με Κρεμμύδια στο φούρνο είναι μια ιδανική συνταγή για την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας. Τα μέταλλα και οι πρωτεΐνες που προσφέρει συμβάλλουν σε μια ποιοτική διατροφή, ενώ η πλούσια σάλτσα από τα σιγοψημένα κρεμμύδια και την μπύρα απογειώνει τη γεύση. Το μαρινάρισμα είναι γρήγορο, το ψήσιμο απλό και το αποτέλεσμα είναι ζουμερές, αρωματικές μπριζόλες που λιώνουν στο στόμα. Είναι ένα πιάτο που θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για ένα χορταστικό γεύμα.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για το Κρέας και τη Βάση:

  • 1 κιλό Χοιρινές μπριζόλες (με κόκαλο)
  • 4 Μεγάλα Κρεμμύδια (κεφάλια)
  • 1 Κεφάλι Σκόρδο
  • 30-40 γρ. Βούτυρο (λιωμένο) ή Ελαιόλαδο
  • 250-300 ml Μπύρα (ξανθιά ή μαύρη)
  • Αλάτι

Για τη Μαρινάδα/Άλειμμα:

  • 1 κγ Πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • 1 κγ Ρίγανη
  • 1/2 κγ Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2 κσ Σάλτσα σόγιας
  • 1-2 κσ Χυμός λεμονιού
  • 1 κσ Λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Προετοιμασία της Βάσης: Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές). Τοποθετούμε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε ένα ταψί ή πυρέξ, το οποίο έχουμε προηγουμένως αλείψει με το λιωμένο βούτυρο ή το ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε το στρώμα κρεμμυδιού με λίγο πιπέρι και αλάτι.

Προετοιμασία της Μαρινάδας: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, τη 1 κσ λάδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και τη ρίγανη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συναρμολόγηση και Ψήσιμο: Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης βουτηγμένο στο μείγμα της μαρινάδας, αλείφουμε καλά και από τις δύο πλευρές τις χοιρινές μπριζόλες.

Τοποθετούμε τις αλειμμένες μπριζόλες πάνω στο στρώμα κρεμμυδιού. Τοποθετούμε από πάνω στις μπριζόλες το υπόλοιπο κρεμμύδι που έχει περισσέψει.

Κόβουμε το κεφάλι σκόρδου στη μέση (οριζόντια) και το τοποθετούμε στο ταψί-πυρέξ, ανάμεσα στα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο (αν υπάρχει) και το πιπέρι. Προσθέτουμε την μπύρα στο ελεύθερο άκρο του ταψιού (όχι απευθείας πάνω στο κρέας).

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μία ώρα και 30 λεπτά, στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ωραία οι Χοιρινή Μπριζόλα με Κρεμμύδια.

Οι μπριζόλες σερβίρονται ζεστές. Κατά το σερβίρισμα, το κρέας περιχύνεται με τη σάλτσα από τα ψημένα κρεμμύδια και τα υγρά του ψησίματος.

Καλή Απόλαυση!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος (Σκεπασμένο): 90 λεπτά (1 ώρα και 30 λεπτά)

Χρόνος Ψησίματος (Ξεσκέπαστο): 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για έξτρα ένταση στη γεύση, χρησιμοποιήστε καπνιστή πάπρικα αντί για γλυκιά στην μαρινάδα. Το άρωμα της μπύρας και του κρεμμυδιού δένει αρμονικά με την καπνιστή γεύση.

Το κόλπο για τις ζουμερές μπριζόλες είναι το σιγανό ψήσιμο. Το αλουμινόχαρτο είναι απαραίτητο για να ατμιστεί το κρέας και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Μην παραλείψετε το στάδιο του ξεσκεπάσματος για να ροδίσει η Χοιρινή Μπριζόλα με Κρεμμύδια.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο, με χοιρινό λαιμό κομμένο σε φέτες. Το λίπος του λαιμού το διατηρεί ζουμερό. Δείτε κι άλλες συνταγές με μπύρα.


 

Σχετικές Συνταγές 

Χοιρινές Μπριζόλες στο Τηγάνι με Μαρινάδα

Χοιρινό με Δαμάσκηνα στην Κατσαρόλα

Πατάτες Φούρνου Ολόκληρες


Η Συνταγή είναι απο το mytasted.blogspot.com