Χοιρινή με πρασοτηγανιά
Η Χοιρινή με πρασοτηγανιά είναι ένας κλασικός συνδυασμός γεύσεων που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε! Το πράσο προσθέτει μια ελαφριά γλυκύτητα και μια διακριτική πικάντικη γεύση στη χοιρινή, δημιουργώντας ένα πιάτο που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει. Μπορείτε να σερβίρετε τη Χοιρινή με πρασοτηγανιά μαζί με ρύζι, πατάτες, ή ακόμη και με ένα φρέσκο σαλάτα. Καλή όρεξη! 🍽️
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
αλάτι και μαύρο πιπέρι
8 πράσα
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού παπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή παπρικα
Εκτέλεση
Πήρα τις χοιρινές μπριζόλες τις έκοψα σε μικρά κομμάτια έριξα νερό όσο να τις σκεπάσει και τις έβρασα μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Εβαλα 1/3 του φλιτζάνιου ελαιόλαδο, πρόσθεσα αλάτι και μαύρο πιπέρι και τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Κόβουμε τα πράσα σε λωρίδες, τα προσθέτουμε στο κρέας, τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό
πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού παπρικα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή κόκκινη πιπεριά.
Τηγάνισα για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει στον πάτο
Η Συνταγή είναι της Snejana Izevkova
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χοιρινή τηγανιά με λαχανικά πάνω σε ομελέτα
Δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που να αγαπάει το χοιρινό κρέας και να μην έχει δοκιμάσει χοιρινή τηγανιά. Ωστόσο, αν έχει μείνει κάποιος, είμαι σίγουρος ότι θα γοητευτεί από το λαχταριστό χοιρινό με λαχανικά.
Και ο συνδυασμός του χοιρινού πάνω από μία ομελέτα σε βούτυρο θα γίνει το αγαπημένο του. Για αυτή τη συνταγή για Χοιρινή τηγανιά με ομελέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινή ωμοπλάτη.
Αυτό το είδος κρέατος έχει σχετικά χαμηλή τιμή, αλλά ταυτόχρονα θα κάνει εξαιρετική δουλειά – η τηγανιά σας δεν θα είναι ούτε πολύ λιπαρό ούτε ξηρή.
Υλικά:
700-800 g χοιρινό φιλέτο
60-70 ml ελαιόλαδο
2-3 κλωναρια πράσου
3-4 κρεμμυδάκια ή 1 κρεμμύδι
2-3 κόκκινες πιπεριές
1-2 ντομάτες ή 100 ml ντοματοπολτός
αλάτι κατά βούληση
40-50 γραμμάρια βούτυρο
8 αυγά
Εκτέλεση:
Κόψτε το χοιρινό κρέας σε κομμάτια και τηγανίστε το στο ελαιόλαδο. Όταν το κρέας ροδίσει, προσθέστε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε φέτες
(αν χρησιμοποιείτε κρεμμύδια, κόψτε τα σε κύβους). Στη συνέχεια, προσθέστε τις πιπεριές σε κύβους, τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον πελτέ
ντομάτας. Αφήστε το να σοταριστεί για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην καεί.
Πασπαλίζετε με αλάτι κατά βούληση και αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ξεχωριστό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και τηγανίστε σε αυτό την ομελέτα.
Σερβίρετε σε μεγάλα ρηχά πιάτα, φτιάχνοντας πρώτα ένα καναπεδάκι από την ομελέτα και από πάνω το χοιρινο. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Δοκιμάστε και μοιραστείτε. Απολαύστε το!
Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni