Χοιρινό Πρασοσέλινο κοκκινιστό

Το χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό αποτελεί ένα κλασικό ελληνικό πιάτο, γεμάτο με πλούσια γεύση και αρώματα. Η συνταγή συνδυάζει τρυφερό χοιρινό κρέας με σοταρισμένα πράσα, σέλινο και καρότα, όλα μαγειρεμένα σε μια αχνιστή σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά.

Πλεονεκτήματα:

  • Νόστιμο και θρεπτικό: Το πιάτο προσφέρει μια ισορροπημένη διατροφική επιλογή, συνδυάζοντας πρωτεΐνη από το χοιρινό, φυτικές ίνες από τα λαχανικά και βιταμίνες από την σάλτσα ντομάτας.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή δεν είναι περίπλοκη και μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα, ακόμα και από αρχάριους μάγειρες.
  • Ποικιλία: Το πιάτο μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διαφορετικά γούστα. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά, να επιλέξετε διαφορετικά μπαχαρικά ή να χρησιμοποιήσετε κόκκινο κρασί αντί για νερό στη σάλτσα.
  • Ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια: Το χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό είναι ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που ταιριάζει ιδανικά για οικογενειακά τραπέζια ή για Κυριακάτικο γεύμα.

Συνολικά:

Το χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό αποτελεί μια γευστική και θρεπτική επιλογή, ιδανική για οικογενειακά τραπέζια. Η εύκολη προετοιμασία και η δυνατότητα προσαρμογής της συνταγής το καθιστούν ένα δημοφιλές πιάτο που ικανοποιεί περιεργα γούστα.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό (από σπάλα, κομμένο σε μερίδες)
• 1 σελινόριζα, ψιλοκομμένη
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 5 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
• 2 κλαράκια σέλερι, ψιλοκομμένο
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
• 1/2 άνηθο ψιλοκομμένο
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μερίδες του χοιρινού. Μόλις χρωματίσουν ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε νερό (ίσα να σκεπάσει το κρέας). Αφήνετε το κρέας να βράσει για τουλάχιστον 30΄ και να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το πράσο, το σέλερι, την τομάτα κονκασέ, τον πελτέ και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε το φαγητό για 45΄ τουλάχιστον και μέχρι τα υλικά σας να μελώσουν. Προσθέτουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού.
Δίνουμε μια τελευταία βράση και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροCheesesticks πατάτας
Επόμενο άρθροΚέικ Βρώμης με Μπανάνα και Κακάο: Χωρίς Ζάχαρη, Αλεύρι, και Βούτυρο!