Χοιρινό με πράσα και σέλινο

Υλικά

1 Κιλό κρέας χοιρινό σπάλα κομμένο σε μερίδες
6 Πράσα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 Κούπας άνηθο
6 Κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
80 ml Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

2 Αυγά
2 Λεμόνια για το αυγολέμονο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρέας το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό να καλύπτει όλο το κρέας.
Κλείνουμε την κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά στην χύτρα.

Σε άλλη κατσαρόλα έχω βάλει νερό με αλάτι να βράσει και άχνήζουμε λίγο τα λαχανικά μας τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι
και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτω και το άνηθο το αφήνω αλλά 15 λεπτά ωσότου μαλακώσουν τα λαχανικά μας και το φαγητό μας είναι έτοιμο να κάνουμε το αυγολέμονο.

Σε ένα Μπολ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το λεμόνι + 1 έως δύο κουταλιές μεγαλες Ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύουμε
και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!

ΠΗΓΗ: Marianthi Kalogiros