Χοιρινό Ρολό για το γιορτινό τραπέζι

Υλικά

Για το ρολό:
• 1,8 κιλό χοιρινό φιλέτο

Μαρινάδα:
• 80 γρ φυτικό λάδι
• 5 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουτ. ρίγανη
• 1 κουτ. αποξηραμένα βότανα
• 1 κουτ. αλάτι
• 1/2 κουτ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
• 1 κουτ. γλυκιά πάπρικα
• 1 κουτ. χυμό λεμονιού
• 1 κουτ. οποιαδήποτε μουστάρδα
• 1 κουτ. μέλι

Γεμιση:
• 5-6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
• 150 γρ μαγειρεμένο μπέικον
• 200-250 γρ τυρί κιτρινο

Συνοδευτικό με λαχανικά:
• 7 μεγάλες πατάτες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 5-6 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ.γ. μπαχαρικά για πατάτες ή ριγανη
• 3 κ.σ. φυτικό λάδι

Εκτελεση

Σε ένα ποτήρι ενός μπλέντερ βάζουμε 80 γραμμάρια από το ηλιέλαιο 5 σκελίδες σκόρδο ρίγανη μία κουταλιά αλάτι και μισή κουταλιά μαύρο πιπέρι μία κουταλιά αποξηραμένων μυρωδικών, περίπου μία κουταλιά γλυκιά πάπρικα χυμό λεμονιού μουστάρδα και μέλι και χτυπάμε τα συστατικά μέχρι να γίνει μία ομογενοποιημένη σάλτσα την οποία τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη

Παίρνουμε το κομμάτι του κρέατος και μ ένα μαχαίρι το κόβουμε όχι μέχρι το τέλος αλλά το ανοίγουμε σαν βιβλίο (εαν δε μπορείτε πειτε στο χασαπη σας να το κανει).
Μόλις το ανοίξουμε το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το χτυπάμε με ένα σφυρί για να γίνει πιο λεπτό Στη συνέχεια θα το αλείψουμε όλο το κρέας με τη μαρινάδα που φτιάξαμε και το τυλίγουμε σε ρόλο το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο το βάζουμε σε μία σακούλα φαγητου και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί από μία ώρα έως μία μέρα Ανάλογα το χρόνο που έχετε.

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση καθαρίζουμε τους σπόρους τις βάζουμε σε ένα ταψί τις λαδώνουμε Και τις βάζουμε σε ένα καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 250 βαθμούς στο φούρνο και στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν
Βγάζουμε από το φούρνο και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ τις καλύπτουμε και τις αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσουν
Στη συνέχεια τρίβουμε το τυρι στο χοντρό του τρίφτη και το αφήνουμε στην άκρη.
Εφόσον πιπεριές έχουν κρυώσει τις βγάζουμε αφαιρούμε τη φλούδα από πάνω τις βάζουμε σε ένα πιάτο Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο το ανοίγουμε και απλώνουμε πάνω στο κρέας πιπεριές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια κρεμμύδια με καρότα κ.α
Πάνω από τις πιπεριές βάζουμε τις φέτες του μπέικον από πάνω απλώνουμε το τριμμένο τυρί
Τυλίγουμε το ρόλο και το δένουμε καλά σφιχτά και το βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβπυμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζουμε στο ταψί και το σκόρδο το κρεμμύδι χοντροκομμένο και τα βάζουμε όλα μαζί στο ταψί με λάδι και ρίγανη από πάνω βάζουμε το ρολό το οποίο το αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε φτιάξει.


Το σκεπάζουμε ολόκληρο με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα το βγάζουμε αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά

Ετοιμοοοοοοοοοοο

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμο γαλλικό κέικ αχλαδιού
Επόμενο άρθροΑνάποδο Κέικ με κομπόστα ροδάκινου … Είναι σίγουρα πιο ζουμερό και πιο νόστιμο 😉