Μοσχάρι με σκόρδο και ελιές (Σκορδοστούμπι)

Υλικά

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1,3 κγρ χωρίς κόκαλο μοσχαρσιο κρέας ή κόντρα φιλέτο, κομμένο σε κύβους
100 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες (Σημείωση – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες σκελίδες σκόρδο
θέλετε!)
48 ελιές Καλαμάτας (Σημείωση – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες ελιές θέλετε!)
4 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φρέσκα, ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, φύλλα βασιλικού ή δεντρολίβανο, για γαρνίρισμα

Οδηγίες για την προετοιμασία 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Προσθέστε το λάδι σε μια κατσαρόλα και θερμάνετε σε μεσαία φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε το κρέας έτσι ώστε να σχηματίσει ένα στρώμα καφέ εξωτερικά στις δύο πλευρές. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί όλο το κρέας. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά ανά παρτίδα για να ροδίσουν όλα τα κομμάτια.
Μεταφέρετε το κρέας σε ένα πηλινο δοχείο η ταψί .
Αφού πρώτα αφαιρέσετε το κρέας προσθέστε το σκόρδο, τις ελιές, το κρασί και τον πελτέ ντομάτας και τα φύλλα δάφνης  και μαγειρέψτε τα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Φροντίστε να ανακατέψετε καλά το μείγμα για να διαλύσετε πλήρως τον πελτέ. Ρίξτε το μείγμα πάνω από το κρέας στο πήλινο δοχείο αφού μαγειρευτεί για περίπου ένα λεπτό.
Καλύψτε το δοχείο και τοποθετήστε το στο φούρνο. Αφήστε το να ψηθεί μέχρι να απορροφηθούν όλοι οι χυμοί. Ανακατέψτε το μείγμα μερικές φορές καθ ‘όλη τη διαδικασία μαγειρέματος. Συνολικά, αυτό το πιάτο θα χρειαστεί περίπου 2 ώρες για να μαγειρευτεί.
Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά μπορείτε να μαγειρέψετε αυτό το πιάτο με μερικές πατάτες. Απλώς ξεφλουδίστε και κόβουμε 2-3 πατάτες και προσθέστε τις στο πήλινο δοχείο με το  κρέας.
Αφαιρέστε το δοχείο από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Γαρνίρετε κάθε μερίδα με μερικά φρέσκα βότανα.

Αυτή η συνταγή γράφτηκε από το Greek Boston

Προηγούμενο άρθροΤα υπέροχα σουδάκια με κρέμα
Επόμενο άρθροΣιροπιαστή Καρυδόπιτα με Πουτίγκα !!!