Χριστουγεννιάτικο τυραμισού πανετονε

Το Χριστουγεννιάτικο τυραμισού πανετονε είναι ένα λαχταριστό επιδόρπιο που συνδυάζει το panettone εμποτισμένο με καφέ και μια απαλή κρέμα μασκαρπόνε με γεύση πορτοκαλιού με νιφάδες σοκολάτας. Ένα νόστιμο επιδόρπιο που είναι τέλειο για την ημέρα των Χριστουγέννων! 🎅🎄🎉

Συστατικά:

600g κέικ Pannetone (εγω πήρα ένα από το σουπερ μαρκετ)
500g Τυρί μασκαρπόνε
250ml Φρέσκια κρέμα γάλακτος, σαντιγί
4 αυγά χωρισμένα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100g Νιφάδες Μαύρης Σοκολάτας (κομμένες με μαχαίρι)
100g Ζάχαρη
Αραιωμένος δυνατός καφές, κρυος

Μέθοδος:

Κόψτε το pannetone σε φέτες πάχους 2 εκ και κόψτε ξανά σε ορθογώνια μήκη για να ταιριάζει στο πυρεξ του γλυκού σας.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και φρυγανίστε και από τις δύο πλευρές κάτω από το γκριλ στο φούρνο.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τη φρέσκια κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε
μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη σαντιγί και τα ασπράδια μαζί στη γέμιση μασκαρπόνε. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού
και τις νιφάδες σοκολάτας.
Απλώς από τη μία πλευρά βυθίστε γρήγορα το παννετόνε στον αραιωμένο καφέ (μην βυθίζετε τη φέτα στον καφέ γιατί θα μουσκέψει πολύ)
και τοποθετήστε τις φέτες στη βάση του πυρεξ σας.

Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και επαναλαμβάνουμε με μια στρώση pannetone και κρέμα μασκαρπόνε.
Απλώνουμε την κορυφή, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Διακοσμήστε όπως θέλετε με πασπαλισμένη σκόνη κακάο, τρίμματα σοκολάτας ή φρέσκια κρέμα με σακουλα ζαχαροπλασικης.

Καλή Απόλαυση! 😊
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Εάν προτιμάτε να μην τρώτε ωμά αυγά, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη πάνω απο μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Αφήνετε να κρυώσει πριν ανακατέψετε με το τυρί μασκαρπόνε.

Η Συνταγή  είναι της Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚέικ καρότου με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΣκορδοψωμάκια με μοτσαρέλλα