Κουλουράκια με σουσάμι

Λίγο νωρίς για να σκεφτούμε τα Χριστούγεννα, αλλά κρατήστε την και δοκιμάστε την! 😂

Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος (Νεα Φυτίνη) (200 γραμμάρια)
2 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές βανίλια επιπλέον
Πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι σουσάμι
1/4 έως 1/3 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μίξερ ανακατεύουμε προσθέτουμε όλα τα ξηρά υλικά. Με το εξάρτημα γάντζου να αρχίζει να αναμιγνύεται,
προσθέτετε ένα κομμάτι φυτίνη κάθε φορά και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα μεταφέρετε το αλεύρι από τα πλευρά του μπολ στο κέντρο για να αναμειχθεί σωστά. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέστε λίγο γάλα κάθε φορά και ελέγξτε για τη συνοχή της ζύμης. Πρέπει να είναι μια μαλακή ζύμη. Πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας και πασπαλίστε
λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Καθώς η ζύμη ξεκουράζεται βαλτε το σουσάμι σε φούρνο 180 Κελσίου να παρει σε χρυσό χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε σε πολλά κομμάτια. Μην προσθέτετε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας, διαφορετικά το σουσάμι δεν θα κολλήσει.
Κυλήστε τη ζύμη δημιουργώντας κορμούς-κορδονια παχους 2.5 εκ. Κόψτε κομμάτια μήκους περίπου 4 εκ και κυλήστε σε σουσάμι. Βάλτε τα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Αποθηκεύονται καλά σε αεροστεγές συνεργείο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μπισκότα και κρεμα Φουντουκιού
Επόμενο άρθροΨωμάκια Μπριός χωρίς αυγά…φτιαγμένα με μια παλια συνταγή