Δοκιμάσαμε ένα πιάτο που λέγεται «Χταπόδι με φρέσκα ντοματίνια» στη Μήλο και ήταν ακόμα καλύτερο από ότι περιμέναμε! Το χταπόδι μαγειρεύτηκε σωστά και είχε πολύ καλή γεύση, και τα ντοματίνια το έκαναν ακόμα πιο νόστιμο με τη γλυκιά και δροσιστική τους γεύση.

Υλικα: 2 άτομα

1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
200 γρ ντοματίνια κομμενα στα 2
Δάφνη
Μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο
βασιλικός
Ρίγανη
Λευκό κρασί
Λάδι

Εκτέλεση

1. Πάρτε 1 μεγάλο καθαρό χταπόδι και περάστε το κάτω από τρεχούμενο νερό.
2. Σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε το χταπόδι με 2 φύλλα δάφνης και νερό να το σκεπάζει. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μόλις πιέσουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 8/10 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει στο νερό του.
3. Κόβουμε τα πόδια του χταποδιού και τα «ψήνουμε» σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν καλά.
4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι, σκόρδο, βασιλικός, μαϊντανός, ριγανη ντοματίνια και τηγανίζουμε …. αφαιρούμε το σκόρδο …
Βάζουμε το χταπόδι που έχουμε ψήσει και κόψει προηγουμένως και το αφήνουμε να αρωματιστεί … προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί … μαγείρεμα για 10 λεπτά .. .
Ρίξε .. λίγο ωμό λάδι .. σε μια ωραία φέτα ψωμί … και έτοιμο

Καλή Απόλαυση