Zύμη για πασχαλινά κεικ

Ήρθε η ώρα να μαζέψετε συνταγές ζύμης για πασχαλινά κεικ;

Συνταγή 20 χρονών
Από μια μερίδα παίρνετε πολλά πασχαλινά κεικ, μη διστάσετε να διαιρέσετε την ποσότητα στα 2, 3, 4 …

✅Θα χρειαστούμε:

1 λίτρο βρασμένο γάλα
1 κιλό ζαχαρη
500 γρ. βούτυρο
10 αυγά
3 κρόκοι
150 γρ. φρέσκια μαγιά.

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια, ανακατεύουμε όλα τα προϊόντα με χλιαρό γάλα και
αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 8-12 ώρες (να το αφήσεις όλο το βράδυ).

Στη συνέχεια, ρίξτε:
1 κουτ.γλ αλάτι
200 γρ. σταφίδες στον ατμό
2-3 σακουλάκια ζάχαρη βανίλια,
2 κ.σ. κονιάκ
περίπου 2,5 κιλά αλεύρι.

Ζυμώστε μια απαλή, παχύρρευστη ζύμη, βουτώντας τα χέρια σας σε ηλιέλαιο.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μιάμιση ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Γεμιστε περίπου το 1/3 των φορμών,
Περιμένουμε να φουσκώσει σχεδόν μέχρι το χείλος και ψήνουμε στα 180 γρ. μέχρι να είναι έτοιμο.
Πασπαλίζουμε με άχνη την κορυφή των κρύων πασχαλινών κέικ, διακοσμούμε.

Καλή όρεξη ❤️

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια κρασάτα νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΤούρτα Napoleon