Τσουρεκακια με ζαχαρούχο γαλα

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γαλα (με το κουτί απο το γαλα
μετράμε ολα τα υλικα )
1.5 κουτί ζαχαρη // 2 κουτιά ηλιέλαιο
2.5 κ γ μπέικιν //
5 φακελάκια ξερή μανια ή 200 γρ φρεσκια
Μαστίχα! μαχλέπι/ κόλιανδρο/ Κακουλε
2.5 K αλευρι γ οχ // 4 αυγά
Ξύσμα κι χυμό απο 1 πορτοκαλι
3 ποτήρια ( μέτρια) νερό
( βράζεις τα 3 ποτήρια με ξύλο κανέλας, 2-3 γαρίφαλα
και τα αλλά μυρωδικά , αφου βράσει τα σουρωνεις )
μετράς 2 κουτιά κι 1 κουτί κρυo νερό

Εκτέλεση

Σε λεκάνη βάζεις ολα τα υγρά υλικα κι την μανια ανακατωνεις να διαλυθεί η μαγια, προσθετεις το μπέικιν, γαλα ανακατώνεις.
Προσθετεις αλευρι και ανακατωνεις με τα δάχτυλα να πάρει το αλεύρι.
Με λαδωμένα δάχτυλα παίρνεις κομμάτια ζύμης κανεις λουριδες μεσα μπορείς να βάλεις Nutella, καρυδια, ή Φτιάχνεις κορδόνια σε πλεξουδες .
Στο ταψι με αντικολλητικό χαρτί τα βάζουμε τα περνάμε με αυγό που εχουμε βάλει λιγη βανίλια βάζουμε σουσάμι, αμύγδαλα αν θέλουμε .


Ψήνουμε σε 180 β 20-30 λεπτά αν πάρουν απότομα χρώμα τα σκεπάζουμε μα αντιπολιτικό χαρτί μέχρι να ψηθούν

Καλό Πάσχα

Προηγούμενο άρθροΣτριφτά μαλακά τυροκούλουρα…
Επόμενο άρθροΠατάτες ψητές με, λεμόνι και ρίγανη