Ζυμαρικά με κρέμα μελιτζάνας

Αυτό το πιάτο ζυμαρικών είναι μια πραγματική απόλαυση! Η κρέμα μελιτζάνας είναι πλούσια και γευστική, ενώ το τυρί brie προσθέτει μια πινελιά πολυτέλειας. Τα ντοματίνια προσφέρουν μια δροσερή και γλυκιά αντίθεση, ενώ το μπέικον δίνει μια αλμυρή και καπνιστή γεύση.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ζυμαρικού θέλετε.
  • Αν θέλετε η κρέμα μελιτζάνας να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα παρμεζάνας.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί brie με τυρί κατσικιού ή με γιαουρτι και τυρί κρέμα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές ή μανιτάρια.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.

Συστατικά:

250 γραμμάρια πεννες ή ζυμαρικά της επιλογής σας
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
100 g bree (ή ιση ποσοττα γιαούρτι ανακατεμενο με λιγο τυρι κρέμα)
60 γρ μπεικον σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη με το πίσω μέρος του μαχαιριού
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
2 κγ ελαιόλαδο
Αρκετός ψιλοκομμένος μαϊντανός
Απλά αρκετό αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Αρχικά, ρίξτε 1 κγ ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε τη σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη με το πίσω μέρος
του μαχαιριού και αφήστε τη να ροδίσει.
Τώρα προσθέτουμε τη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα,
μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Τώρα βάλτε το νερό για τα ζυμαρικά στη φωτιά
Μετά ρίξτε 1 κγ ελαιόλαδο σε ένα καθαρό αντικολλητικό τηγάνι και ροδίστε τα μπεικον κύβους για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα ανακατεύουμε και τα ροδίζουν μέχρι να πάρουν όμορφα χρώμα, σβήνουμε τη φωτιά

Αλατίζουμε το νερό για τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τις πένες και τα μαγειρεύουμε για τον απαραίτητο χρόνο.

Στο μεταξύ, μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε ένα blender, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον πελτέ ντομάτας, το τυρι, αλάτι
και πιπέρι και χτυπάμε να γίνει μια κρέμα.

Μόλις γίνει αυτό, ξαναβάζετε το τηγάνι με το ζαμπόν και τις ντομάτες στη φωτιά και βρέχετε με δύο κσ βραστό νερό ζυμαρικών.
Τέλος, μόλις γινουν al dente τα ζυμαρικα τα μεταφερουμε με μια τρυπητή κουτάλα, στα ντοματινια και ανακατεύουμε για λιγα λεπτα
Μετα ριχνουμε την έτοιμη κρέμα μελιτζάνας και άλλη μια κσ νερό απο τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε καλά, τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά και τα σερβιρουμε στο τραπέζι.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζυμαρικά γαρίδας σκόρδου

Ζυμαρικά με γαρίδες και σκόρδο

Συστατικά :

1/2 κγρ γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες
1/2 κιλό ζυμαρικά ταλιατέλλες – χυλοπίτες (περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας)
6 -8 σκελίδες σκόρδου, σύμφωνα με την προσωπική γεύση, λιωμένες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
ελαιόλαδο
Μειγμα μπαχαρικών με βότανα για ζυμαρικά (της επιλογή σας εάν θέλετε)
φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι
κόκκινες νιφάδες πιπεριού
άλας
βότανα (μαιντανό,δυοσμο,ριγανη κλπ)

Κατευθύνσεις :

1. Βράστε τα ζυμαρικά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν, κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών για χρήση αργότερα.
Πάντα βάζω λίγο λάδι, αλάτι και φρέσκα βότανα μαζί με τα ζυμαρικά μου όταν το βράζω. Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.
2 Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, πλύνετε τις γαρίδες.
3 Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε γαρίδες.
4 Αφήστε να μαγειρευτούν μέχρι να γίνουν λίγο ροζ και αρχίζουν να κυρτώνουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο.
5 Μαγειρέψτε 5-7 λεπτά, προσθέστε λάδι. Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου οι γαρίδες είναι ροζ και κυρτωμένες.
6 Προσθέστε ζυμαρικά στο τηγάνι. Προσθέστε καρυκεύματα. Προσθέστε αρκετό από το νερό ζυμαρικών που κρατήσατε μέχρι να μην στεγνώσει, αλλά και να μην κολυμπήσουν σε υγρό. Ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών αυτό απαιτεί 1/2 το φλιτζάνι ή όλο. Ξεκινήστε με την προσθήκη του 1/4 και μετά δείτε από εκεί και πέρα.
7 Συνεχίστε να ανακατέυετε όλα τα συστατικά στο τηγάνι μέχρι να ενσωματωθούν και να ζεσταθούν όλα.

Απολαυστε την!

ΠΗΓΗ: Grandma’s Tasty RecipesTasty Recipes

Προηγούμενο άρθροΓνήσιο Παραδοσιακό Κιουνεφέ: Φτιαγμένο με ελληνική μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΣκορδάτες μελιτζάνες: Η viral συνταγή που έκανε θραύση στην νηστεία!