Το κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι είναι ένα υπέροχο γλυκό που παντρεύει δύο εκπληκτικές γεύσεις σε μία μοναδική απόλαυση. Σε αυτό το υπέροχο κέικ παντρεύτηκαν δύο γεύσεις: σοκολάτας και πορτοκάλι. Γευστικό, απλό και γρήγορο, τι άλλο χρειάζεται για ένα καφεδάκι; Είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τον συνδυασμό φρουτώδους φρεσκάδας με την πλούσια γεύση της σοκολάτας, ενώ η εκτέλεσή του είναι τόσο απλή που ακόμα και αρχάριοι μπορούν να το δημιουργήσουν.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αφράτο Κέικ Σοκολάτα-Πορτοκάλι
Ingredients
- 3 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 ml χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 160 ml σπορέλαιο
- 250 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- Μία πρέζα αλάτι
- Βανίλια
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Instructions
Ετοιμάζω αυτό το λαχταριστό κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι ακολουθώντας τα εξής βήματα:
1. Χτυπάω πάρα πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, περίπου για 10-15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
2. Μετά προσθέτω όλα τα υλικά με τη σειρά, όπως ακριβώς γράφει η συνταγή.
3. Προσθέτω τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4. Ρίχνω το σπορέλαιο και τη βανίλια.
5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την πρέζα αλάτι.
6. Ενσωματώνω σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά.
7. Τέλος, ρίχνω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω απαλά με μία σπάτουλα.
8. Αδειάζω το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις, ανάλογα με τον φούρνο σας.
Η Συνταγή είναι της κας Olha Pazyuk
Συμβουλές για Τέλειο Αποτέλεσμα
Χτύπημα αυγών: Μην τα υποτιμήσετε τα 10-15 λεπτά χτυπήματος! Αυτό κάνει τη διαφορά για ένα αφράτο και ψηλό κέικ. Τα αυγά πρέπει να έχουν διπλασιάσει σχεδόν τον όγκο τους και να έχουν γίνει ανοιχτόχρωμα.
Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού: Προτιμήστε πάντα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού αντί για έτοιμο από το εμπόριο. Η διαφορά στη γεύση είναι τεράστια και το άρωμα ασυναγώνιστο!
Σταγόνες σοκολάτας: Πριν προσθέσετε τις σταγόνες σοκολάτας στη ζύμη, μπορείτε να τις αναμείξετε με λίγο αλεύρι από τη συνταγή. Έτσι δεν θα κατεβούν στον πάτο κατά το ψήσιμο.
Θερμοκρασία υλικών: Χρησιμοποιήστε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί έτσι χτυπιούνται καλύτερα και δίνουν περισσότερο όγκο στη ζύμη.
Παραλλαγή: Αν θέλετε ακόμα πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη μαζί με το αλεύρι. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο σκούρο και πιο σοκολατένιο κέικ!
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:









