Λαχταριστές γαρίδες με πλούσια κόκκινη σάλτσα. Είναι ένα φαγητό που μοσχοβολάει θάλασσα και σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι σε διακοπές, ακόμα κι αν είσαι στην κουζίνα σου.

Υλικά:

1 κιλό γαρίδες (καθαρισμένες από κελύφη και εντεράκια)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κυβάκια
Λίγη κάπαρη (1-2 κουταλιές της σούπας, ανάλογα πόσο σας αρέσει)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Λίγο ούζο (περίπου 1/4 κούπας)
1 κουτί (περίπου 400 γρ.) χυμός ντομάτας
Αλάτι
Μπόλικο πιπέρι
Άνηθος ψιλοκομμένος (μπόλικος, 2-3 κουταλιές της σούπας)
Λίγη ζάχαρη (1/2 κουταλάκι του γλυκού περίπου, για να κόψει την οξύτητα της ντομάτας)
4 μεγάλες πατάτες
Λάδι για τηγάνισμα (για τις πατάτες)

Εκτέλεση

Οι γαρίδες καθαρίζονται από τα κελύφη και τα αντεράκια, πλένονται και στραγγίζονται. Σωτάρονται για λίγο σε πλακερό σκεύος και βγαίνουν στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος σωτάρονται ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κάπαρη, φρέσκα κρεμμυδάκια και πελτές. Σβήνονται με ούζο. Μόλις εξατμιστεί, προστίθεται χυμός ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, άνηθος, λίγη ζάχαρη και η σάλτσα αφήνεται να δέσει. Λίγο πριν το τέλος, οι γαρίδες προστίθενται για μία βράση. Εν τω μεταξύ, χοντροκομμένες πατάτες βράζονται για λίγο, στραγγίζονται και τηγανίζονται σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Το φαγητό είναι έτοιμο.

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου