Κοκινιστό Καλαμάρι 

Συνταγή:

2 μεσαίου καλαμαριού
4 μέτρια καφέ κρεμμύδια
4 φλιτζάνια φρεσκοτριμμένη ντομάτα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ζάχαρη 1/2 κουτ
Ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση

Μέθοδος:

Καθαρίστε το καλαμάρι στο ιχθυοπωλείο
Πλύνε το ξανά όταν γυρίσεις σπίτι και ξύσε τυχόν κομμάτια.
Χοντροκόβουμε σε μικρά κομμάτια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (προσθέτουμε νερό οσο απαιτείται για να εξασφαλίσουμε ότι 5 εκ ζωμού παραμένουν στην κατσαρόλα όταν μαλακώσει το καλαμάρι) Κόψτε τα κρεμμύδια σε τέταρτα.
Σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν

Προσθέστε τριμμένη ντομάτα και ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν
Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ελαφρώς.
Προσθέστε καλαμάρι με το υπόλοιπο ζωμό
Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί περαιτέρω ο ζωμός
Σβήστε και ανακατέψτε τον μαϊντανό!
Απολαύστε με φρέσκο ψωμί

Είναι Τέλειο

Προηγούμενο άρθροΛατρεύω αυτά τα τυροπιτάκια. Δοκιμάστε τα και θα τα αγαπήσετε.
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα Effie’s