Γεμιστά Ζυμαρικά αχιβάδες με τυρί στο φούρνο

Υλικα

500 γρ. ζυμαρικά αχιβάδες
150 γρ ώριμη μοτσαρέλα,
Καπνιστό και μπλε τυρί (όσο θέλετε).

50 γρ βούτυρο,
3 αυγά,
200 γρ κρέμα γάλακτος,
200 ml ζεστό νερό κονσιλόν,
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο και
λίγο αλάτι

200 γρ Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Μαγείρεψα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για τη γέμιση έτριψα 150 γρ ώριμη μοτσαρέλα, καπνιστό και μπλε τυρί.
Γέμισα τα ψημένα ζυμαρικά και τα άπλωσα σε λαδόκολλα. Για τη σάλτσα, έλιωσα 50 γρ βούτυρο, πρόσθεσα σε αυτό τ αυγά
χτυπημένα, κρέμα γάλακτος, ζεστό νερό κονσιλόν και το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.
Έβρασα μέχρι να πήξει ελαφρά. Έριξα τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικα, πασπαλίσαμε γενναιόδωρα με παρμεζάνα και έψησα
στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Και ζεστό και το κρύο είναι πολύ νόστιμο.

Προηγούμενο άρθροΦτερούγες Κοτόπουλο στο φουρνο: Σιγομαγειρεμένες σε Μπύρα
Επόμενο άρθροΒίδες με θαλασσινά