Το Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι του Stratos Petrou είναι το απόλυτο χειμωνιάτικο γλυκό, καθώς είναι γνωστό για το υπέροχο άρωμα και τη γεύση του. Επειδή η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και πετυχημένη, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να διατηρήσετε το φρούτο. Επομένως, αν ψάχνετε για ένα εκπληκτικό γλυκό με υπέροχα αρώματα, γιατί να μην δοκιμάσετε να το φτιάξετε και να το γεφτείτε με άπειρους συνδυασμούς;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι

Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι σε βάζο, με κομμάτια κυδωνιού και ολόκληρα αμύγδαλα.

Φτιάξτε το Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι! Η πιο επιτυχημένη, αρωματική συνταγή με αμύγδαλα και αρμπαρόριζα. Εύκολο και ιδανικό για να γεμίσετε τα βάζα σας.

Prep Time 30 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes

Ingredients

  • 1300 γρ. - Κυδώνια (καθαρισμένα)
  • 1300 γρ. - Ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 800 γρ. - Νερό
  • 2 - Γαρύφαλλα
  • 2 - Φύλλα Αρμπαρόριζα
  • 1 - Βανίλια
  • 70 γρ. - Αμύγδαλα (λευκά)
  • Χυμό - από Μισό Λεμόνι

Instructions

Ξεκινάμε την πανεύκολη συνταγή.

Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες. Τέλος, με ένα καλό μαχαίρι τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, όπως τις τηγανητές πατάτες.

Εάν έχετε σκοπό να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα, τα κομμένα κομμάτια από το κυδώνι να τα βάλετε σε μία μεγάλη λεκάνη με νερό και στημένο λεμόνι για να μη μαυρίσουν (προαιρετικό).

Αφού έχουμε κόψει όλα τα κυδώνια σε κομμάτια, τα σουρώνουμε πολύ καλά ώστε να φύγει το νερό και το στημένο λεμόνι.

Τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να ξεκινήσουν να βράζουν.

Προσθέτουμε και τα μυρωδικά μας: δύο φύλλα αμπαρόριζα και μία βανίλια.

Αφήνουμε το κυδώνι να βράσει σε μέτρια φωτιά χωρίς να το ανακατεύουμε. Απλά περιστασιακά κουνάμε την κατσαρόλα για περίπου 40 με 50 λεπτά.

Αφού πλέον έχει βράσει και έχει δέσει το κυδώνι μας, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τον στημένο χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε για 3 με 5 λεπτά να βράσουν και στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Έτσι όπως είναι καυτό το γλυκό μας, το βάζουμε σε αποστειρωμένα και καθαρά βάζα. Τα κλείνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι

Σιρόπι: Ένα πολύ σημαντικό tip είναι να μην περιμένετε ότι το σιρόπι θα είναι τελείως δεμένο αμέσως. Αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια που θα κρυώνει το γλυκό.

Αποθήκευση: Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε αποστειρωμένα βάζα και να κλείσετε το γλυκό ενώ είναι ακόμα καυτό, για σωστή συντήρηση.

Χρώμα: Η προσθήκη λεμονιού στο νερό κατά το κόψιμο είναι προαιρετική, αλλά βοηθάει να μη μαυρίσουν τα κυδώνια.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: