Γαλατόπιτα με πλούσια αφράτη βελούδινη κρέμα!!!

Η συνταγή είναι της Κυρίας Ελένης Παπατσάνη!!! και η εκτέλεση της κας Ελενης τσιουκανη😍😍

Υλικά

Για την κρέμα:
1,500 λίτρο γάλα
1,5 φλ.του τσαγιού ζάχαρη(300 γρ.)
1 φλ.του καφέ σιμιγδάλι ψιλό(50 γρ.)
1 φλ.του καφέ αλεύρι(40 γρ.)
1 φλ.κάστερ πάουντερ(40 γρ.)
2 βανίλιες
3 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγο αλάτι

για το φύλλο:
500 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
Λίγο αλάτι και νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Αναμυγνύω όλα τα υλικ και κάνω 5 μπαλάκια και ανοίγω 5 φύλλα…σε κάθε φύλλο ρίχνω λίγο κανέλα και ζάχαρη και αλείφω λάδι και λιωμένο βούτυρο.

Για την κρέμα
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζαχαρη, το βούτυρο και της βανίλιες. Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι αναμεμειγμένο το αλεύτι και το καστερ παουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε γρήγορα.
Έβαλα την κρέμα από πάνω απο τα φύλλα.
Χτυπώ 1 αυγό με λίγο γάλα και 2 κ.σ ζάχαρη και το ρίχνω πάνω στην κρέμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Γαλατόπιτα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍

ΠΗΓΗελενη τσιουκανη
Προηγούμενο άρθροΦλογέρες μπριάμ με ντιπ γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΨητό χταπόδι με πατάτες…είναι ένα εξαιρετικό δεύτερο πιάτο