Τυρόπιτα στην Τοστιέρα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Πρόκειται για την πιο γρήγορη λύση για ένα νόστιμο και ζεστό σνακ ή πρωινό, ιδανική για όσους βιάζονται. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις μια Τυρόπιτα στην Τοστιέρα που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερη.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τον χυλό/βάση:

  • 1 Αβγό
  • 60 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας Νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 120 γρ. Τυρί (κατσικίσιο, φέτα, ή όποιο άλλο προτιμάτε)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά το αβγό, το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή χυλό.

Προσθέστε το τυρί στον χυλό και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί. Έχετε τώρα το βασικό μείγμα για την Τυρόπιτα στην Τοστιέρα.

Κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλα αρκετά μεγάλο. Απλώστε τον χυλό με το τυρί πάνω στη λαδόκολλα, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο στρώμα.

Διπλώστε τη λαδόκολλα σαν φάκελο, καλύπτοντας καλά τον χυλό ώστε να μην χυθεί στην τοστιέρα.

Τοποθετήστε τη λαδόκολλα στην τοστιέρα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Αφαιρέστε προσεκτικά την Τυρόπιτα στην Τοστιέρα από την τοστιέρα, κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 0 λεπτά.


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στον χυλό μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι ή δυόσμο. Αυτό δίνει ένα πιο μεσογειακό άρωμα στην Τυρόπιτα στην Τοστιέρα.

Αντί για λαδόκολλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας πάντα να είναι καλά κλειστό ώστε να μην διαφύγει ο χυλός. Δείτε κι άλλες συνταγές για γρήγορα σνακ.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με γάλα για πιο πλούσια γεύση, ή να προσθέσετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα για έξτρα αλμύρα. Δες ιδέες για αλμυρές πίτες.


 

Σχετικές Συνταγές

Πίτσα στο Τηγάνι

Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

Γρήγορα Σάντουιτς για το σχολείο


Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υλικά:

200 γρ. τυρί κότατζ ή ανθότυρο
2 φλιτζάνια αλεύρι
100 γρ. βούτυρο (μαλακωμένο)
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό

Εκτέλεση:

Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο να μαλακώσει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C.

Σε ένα μπολ, αναμείξτε το τυρί κότατζ, το μαλακωμένο βούτυρο, το αυγό και το μπέικιν πάουντερ. Λιώστε τα υλικά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το πιρούνι αρχικά και μετά ζυμώνοντας με τα χέρια σας πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.

Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 χιλιοστών.

Χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι ή κουπ πατ για να κόψετε στρογγυλά κομμάτια από τη ζύμη.

Ρίξτε τη ζάχαρη σε ένα πιάτο. Βουτήξτε τη μία πλευρά κάθε κομματιού ζύμης στη ζάχαρη.
Διπλώστε κάθε κομμάτι στη μέση, με τη ζαχαρωμένη πλευρά προς τα μέσα. Ξανα την μια πλευρα στην ζαχαρι και διπλώστε ξανά στη μέση,
σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.

Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με τη ζαχαρωμένη πλευρά προς τα πάνω. Ψήστε για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές:

Αν δεν έχετε τυρί κότατζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο ή ricotta.
Για έξτρα γεύση, προσθέστε λίγη βανίλια ή κανέλα στη ζύμη.
Μπορείτε να πασπαλίσετε τα τυροπιτάκια με λίγη ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Υλικά συνταγής

Για την ζύμη
299 γρ. φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 νεροπότηρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.σ. λάδι
1-1 1/2 νεροπότηρο χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την γέμιση
300 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
200 γρ γραμμαρια φέτες ζαμπον κομμενες σε κομματάκια

Επάλλειψη
1 κρόκος αυγού αραιωμένος με 2 κ.σ. νερό, για άλειμμα

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε το αλεύρι [κρατείστε 1/2 ποτήρι και ρίξτε το σταδιακά], το νερό, το λάδι, το αλάτι και ζυμώνουμε αρκετή ώρα με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο «γάντζο» του μίξερ χειρός, μέχρι να κάνουμε μία ζύμη, που να μην κολλάει (ούτε μαλακή, ούτε σκληρή) και την αφήνουμε 30 περίπου λεπτά να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και κάνουμε δύο φύλλα. Αλείφουμε σε κάθε φύλλο μισή ποσότητα μαργαρίνης, Διπλώστε τη ζύμη σε ένα φάκελο όπως βλέπετε στις φωτό.


Βάζουμε την κάθε φάκελο σ” ένα πιάτο, τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείο, μέχρι να παγώσει η μαργαρίνη.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε την κάθε φάκελο σε ένα φύλλο και απλώνουμε το τριμμένο τυρί εάν το θέλουμε μόνο με τυρί.

Ή απο πάνω απλώστε τα κομμάτακια του ζαμπον και τυλίξτε τα σε ρολό.


Κόψτε σε κομάτια το ρολό και βάλτε τα σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Αλείψτε με χτυπημένο κρόκο αυγού

και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20’-25’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα σφολιατάκια.

Καλή Απόλαυση