Γρήγορη Πίτα στο τηγάνι

Υλικά:

1/2 πακέτο λεπτές κρούστες ζύμης (περίπου 7-8 τεμάχια)
100 γρ τυρί
περίπου 50 γραμμάρια τυρί κότατζ ή ανθότυρο
100 γρ κίτρινο τυρί
2 αυγα
20-30 ml. λάδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί, τα αυγά και το ανθότυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα και να έχουμε ένα ωραίο μείγμα αυγών.
Αλείφω το σκευος που θα τηγανίσω την πίτα με λίγο λάδι. Βάζω δύο κρούστες φύλλου, και είναι ωραίο να βγαίνουν οι άκρες από το τηγάνι.
Βάζω λίγο από το μείγμα των αυγών και πασπαλίζω με κίτρινο τυρί. Σκίζω 2 κρούστες και τις βάζω αφού πριν τις ψιλοκόψω ελαφρά.
Μοιράζω ξανά το μείγμα των αυγών. Πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και αλείφουμε με λίγο λάδι. Βάζω από πάνω άλλες δύο τσαλακωμένες κρούστες και πάλι το μείγμα και το κίτρινο τυρί.

Τελειώνω με δύο κρούστες ή μια διπλωμένη. Διπλώνω προς τα μέσα και τις άκρες που προεξέχουν από τις κάτω κρούστες φύλλου.
Βάζω το καπάκι στο τηγάνι και ανάβω το μάτι της κουζίνας σε μέτρια ισχύ. Μετά από περίπου 10 λεπτά, χρησιμοποιώ μια σπάτουλα για να ελέγξω αν η κάτω πλευρά είναι έτοιμη. Αν ψηθεί, αναποδογυρίζω την πίτα με τη βοήθεια του καπακιού ή του πιάτου. Βάζω ξανά το καπάκι και τηγανίζω για άλλα 8-10 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Το σερβίρω όσο είναι ακόμα ζεστή.

Προηγούμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι και κεράσια ή βύσινο
Επόμενο άρθροΤούρτα σοκολατίνα