Το Διάσημο Κέικ Γάλακτος (Hot Milk Cake) είναι μία πολύ απλή συνταγή που δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, επειδή η τεχνική με το ζεστό γάλα προσδίδει στο κέικ μία μοναδική, υγρή και βελούδινη υφή, άρα είναι το ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσω τον καφέ ή το τσάι μου, λοιπόν σας διαβεβαιώνω ότι την επόμενη μέρα αυτό το κέικ γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και αρωματικό.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κέικ Γάλακτος

Κέικ Γάλακτος

Φτιάξτε το Διάσημο Καυτό Κέικ Γάλακτος! Μια απίστευτα εύκολη συνταγή για κέικ που γίνεται πιο νόστιμο την επόμενη μέρα, με υπέροχη υφή και πλούσιο άρωμα γάλακτος.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

(Για ορθογώνια φόρμα 30x22 εκ. ή στρογγυλή διαμέτρου 27-28 εκ.)

  • 350 γρ. Αλεύρι
  • 240 ml Γάλα
  • 4 τεμάχια μεγάλα (240-250 γρ.) Αυγά
  • 300 γρ. Ζάχαρη (στην αρχική συνταγή ήταν 400 γρ., αλλά την μείωσα)
  • 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ (διογκωτικό)
  • 2 κ.γ. Βανιλίνη ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 2/3 κ.γ. Αλάτι
  • 70 γρ. Βούτυρο (μαργαρίνη)

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη

Instructions

Προετοιμασία Υλικών και Φόρμας.

Πρώτα από όλα, ετοιμάζω τη φόρμα μου. Για παράδειγμα, εγώ χρησιμοποίησα μία ορθογώνια φόρμα με διαστάσεις 30 επί 22 εκατοστά, την οποία έχω στρώσει με λαδόκολλα. Αν χρησιμοποιήσω στρογγυλή φόρμα, διαλέγω μία με διάμετρο 27-28 εκατοστά. Επίσης, προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω), χωρίς αέρα.

Ετοιμασία του Αφράτου Μείγματος Αυγών.

Τώρα, σπάω τα τέσσερα μεγάλα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ για το χτύπημα. Μέσα σε αυτά, ρίχνω τη ζάχαρη. Θυμηθείτε, εγώ μείωσα τη ζάχαρη στα 300 γραμμάρια, και νομίζω ότι είναι ακριβώς όσο πρέπει για τη δική μου γεύση. Μετά, χτυπάω με το μίξερ στην υψηλή ταχύτητα μέχρι ο όγκος τους να αυξηθεί 3 με 4 φορές, δηλαδή να γίνει μία πολύ αφράτη και ανοιχτόχρωμη μάζα. Αν χρησιμοποιείτε μίξερ χειρός, αυτό θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά.

Προσθήκη Στεγνών και Υγρών Υλικών.

Στη συνέχεια, σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ώστε να είναι έτοιμα. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι, βάζω το βούτυρο, το γάλα και τη βανιλίνη, και τα ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού, αλλά δεν το αφήνω να κοχλάσει. Μόλις δω τις πρώτες φυσαλίδες, το αποσύρω από τη φωτιά.

Ολοκλήρωση της Ζύμης και Ψήσιμο.

Στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά, ρίχνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα του αλευριού. Μετά ανακατεύω με το μίξερ στην ελάχιστη ταχύτητα, προσέχοντας να μην το χτυπήσω πολύ, αλλά απλά να υγρανθεί το αλεύρι. Τώρα, ρίχνω τη μισή ποσότητα από το καυτό γάλα (όπως το έβγαλα από τη φωτιά), καθώς δεν το αφήνω να κρυώσει. Τέλος, προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο ζεστό γάλα. Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρω τη ζύμη στη φόρμα και ψήνω για 40 με 45 λεπτά στην μεσαία σχάρα. Ελέγχω τη σωστή του ετοιμότητα βάζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι: πρέπει να βγαίνει καθαρή. Όταν το κέικ κρυώσει λίγο, το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και το κόβω σε κομμάτια.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Κέικ Γάλακτος

  • Κέικ: Το κέικ αυτό δεν τρίβεται καθόλου όταν το κόβω, άρα μπορώ να το κόψω ακόμα και σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Γάλα: Είναι σημαντικό το γάλα να είναι καυτό όταν το ρίξουμε στο μείγμα, επειδή αυτός είναι ο παράγοντας που δίνει την ιδιαίτερη υφή του κέικ.
  • Υφή: Η υφή του είναι υγρή και με πλούσιο άρωμα γάλακτος, οπότε είναι ιδανικό να το σερβίρω με ένα ποτήρι γάλα ή καφέ.
  • Ψήσιμο: Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου πριν περάσουν τα 30 λεπτά, γιατί υπάρχει κίνδυνος να “κάτσει” το κέικ.
  • Φρέσκα Υλικά: Χρησιμοποιήστε φρέσκα αυγά και καλή ποιότητα βουτύρου, ώστε να έχετε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: