Ντονατς χωρις γέμιση

Τα ντόνατς χωρίς γέμιση είναι μια απλή, αλλά νόστιμη λιχουδιά. Η τραγανή ζύμη και η γλυκιά επικάλυψη δημιουργούν μια ισορροπημένη γεύση που είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς.

Τα ντόνατς χωρίς γέμιση μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορους τρόπους. Μια δημοφιλής συνταγή περιλαμβάνει τη χρήση ζύμης brioché, η οποία είναι πλούσια και αρωματική. Η ζύμη μπορεί να τηγανιστεί σε λάδι ή να ψηθεί στο φούρνο.

Η επικάλυψη των ντόνατς χωρίς γέμιση μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις προτιμήσεις. Μια κλασική επιλογή είναι η επικάλυψη με ζάχαρη άχνη. Άλλες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν την επικάλυψη με σοκολάτα, μαρμελάδα ή καρύδα.

Τα ντόνατς χωρίς γέμιση είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για άτομα που ακολουθούν δίαιτα ή που αποφεύγουν τη ζάχαρη.

Εδώ είναι μερικά σχόλια για τα ντόνατς χωρίς γέμιση:

  • “Τα ντόνατς χωρίς γέμιση είναι μια από τις αγαπημένες μου λιχουδιές. Η τραγανή ζύμη και η γλυκιά επικάλυψη είναι απλά τέλειες.”
  • “Τα ντόνατς χωρίς γέμιση είναι μια καλή επιλογή για άτομα που ακολουθούν δίαιτα ή που αποφεύγουν τη ζάχαρη. Είναι νόστιμα και ικανοποιητικά, χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκά.”
  • “Τα ντόνατς χωρίς γέμιση είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό ή σνακ. Είναι γρήγορα και εύκολα να φτιαχτούν και είναι μια καλή πηγή ενέργειας.”

Εάν ψάχνετε για μια νόστιμη και απλή λιχουδιά, τα ντόνατς χωρίς γέμιση είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Υλικά για 14 τεμ

1 αυγό ολόκληρο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 φακελάκι βανιλίνη
1 φιαλίδιο άρωμα λεμονιού
1 φιαλίδιο με άρωμα ρούμι
50 γρ φυτική μαργαρίνη
Περίπου 150 ml ζεστού νερού
8 g φρέσκια μαγιά μπύρας
00 αλεύρι για γεύση
Ζάχαρη άχνη για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύω τη μαγιά στο νερό, προσθέτω τη ζάχαρη, το χτυπημένο αυγό, τη βανιλίνη, το άρωμα λεμονιού και ρούμι
και το λάδι.Ανακατεύω, προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να απορροφηθει. Μόλις ανακατευτεί καλά, προσθέτω το μαλακό
βούτυρο και δουλεύω τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να γίνει λεία και μετά την αφήνω να φουσκώσει για 90 λεπτά
Ανοίγω ένα στρογγυλό φύλλο 0,05 χιλ., κόβω τα ντονατς με κουπάτ και τα τοποθετώ όλα στο ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, σκεπάζω με ένα πανί και αφήνω να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι
και τα τηγανίζουμε 4-4 σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη βανίλια και απολαύστε τα 🤤❤️

Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΜιλφειγ με μπισκότα κράκερς: Η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή του
Επόμενο άρθροΝηστίσιμη Πάστα Φλώρα