Το Επιδόρπιο Σοκολάτας Χωρίς Ψήσιμο είναι ένα απίστευτα νόστιμο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα! Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή γλυκού ψυγείου, που δεν απαιτεί ζελατίνη, σαντιγί ή ζαχαρούχο γάλα. Με πλούσια γεύση σοκολάτας και τραγανά μπισκότα, αυτό το γλυκό είναι έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά ενεργού χρόνου και χρειάζεται μόνο λίγη ώρα ψύξης για να δέσει. Αποθηκεύστε το έτοιμο γλυκό στο ψυγείο. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα επιδόρπιο που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Διάσταση σκεύους:

  • 1 Πυρέξ ή ταψάκι 17 x 17 εκ.

Για την κρέμα:

  • 2 κσ Κορν φλάουρ
  • 2 κσ Κακάο (άγλυκο)
  • 80 γρ. Ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 700 ml Γάλα (πλήρες)

Για τη βάση και το γλάσο:

  • 150 γρ. Μπισκότα (π.χ. πτι-μπερ ή digestive)
  • 160 γρ. Κουβερτούρα (μαύρη σοκολάτα)
  • 120 ml Κρέμα γάλακτος (ζεστή – περίπου μισή κούπα)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Για την Κρέμα Κακάο: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το κακάο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν τα στερεά υλικά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας ξανά δυνατά, ώστε να μην μείνουν καθόλου σβώλοι στο μείγμα.

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει (περίπου 3-5 λεπτά). Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση: Στρώνουμε στη βάση του πυρέξ (17×17 εκ.) τα μπισκότα μας. Από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα του κακάο και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ξανακάνουμε από πάνω άλλη μία στρώση με μπισκότα (για να το καλύψουμε πλήρως) και ρίχνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα του κακάο. Κουνάμε το σκεύος λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Για το Γλάσο (Ganache): Λιώνουμε την κουβερτούρα (είτε σε μπεν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων). Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος (120 ml) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.

Μόλις βγάλουμε από το ψυγείο το Επιδόρπιο Σοκολάτας Χωρίς Ψήσιμο, αδειάζουμε από πάνω το γλάσο και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Το ξαναβάζουμε για άλλη μισή ώρα στο ψυγείο. Το γλυκό μας είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος (Κρέμα): 5 λεπτά

Χρόνος Ψύξης: 60 λεπτά (2 x 30 λεπτά)

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 10 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνει η κρέμα πιο αρωματική, προσθέστε 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας όταν την αποσύρετε από τη φωτιά.

Αν θέλετε το Επιδόρπιο Σοκολάτας Χωρίς Ψήσιμο πιο πλούσιο, μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κσ βούτυρο στην κρέμα, αφού πήξει και πριν βάλετε τα μπισκότα.

Για το γλάσο, αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίση ποσότητα γάλακτος, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο πλούσιο. Το γλυκό είναι καλύτερο αν μείνει στο ψυγείο 2-3 ώρες για να μαλακώσουν τα μπισκότα.


 

Σχετικές Συνταγές 

Εύκολο Μωσαϊκό Σοκολάτας

Παγωτό Βανίλια Χωρίς Παγωτομηχανή

Γλυκό με Μπανάνες και Κρέμα