Μπουγάτσα με κρέμα βανίλιας

Συστατικά

Βούτυρο 150 γρ
1 πακέτο φύλλα πίτας

Κρέμα:
4 κρόκους
200 γρ ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1200 ml γάλα
ξύσμα λεμονιού
άρωμα βανίλιας
Επί πλέον:
βούτυρο για λαδωμα την πίτα

Εκτέλεση

Προετοιμασία μπουγάτσα – κρέμα βανίλιας:

Ανακατεύουμε καλά τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Εναλλάσσοντας με το γάλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το κορν φλαουρ, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα, ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, βράζουμε τη σύνθεση μέχρι να πήξει σαν πουτίγκα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, αρωματίστε τη γεύση με εκχύσλισμα βανίλιας και φλούδα λεμονιού.

Τα φύλλα πίτας χωρίζονται στα 3. Στο πακέτο μου υπήρχαν 14 φύλλα, χώρισα 5-5-4, δεν υπήρχαν πακέτα ενός φύλλου λιγότερο.
Κάθε φύλλο λιπαίνεται καλά με λιωμένο βούτυρο, με το οποίο επικαλύπτονται. Βάζουμε το 1/3 της κρέμας στη μέση των φύλλων πίτας, στη συνέχεια διπλώνουμε καλά ώστε να κλείσει καλά η κρέμα.

Προχωρήστε ακριβώς με τις άλλες 2 στοίβες φύλλων πίτας.

Η μπουγάτσα που λαμβάνεται τοποθετείται σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και λιπαίνεται καλά με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη βανίλιας. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο, όπως θέλετε. Είναι καλό και στις δύο παραλλαγές

Καλή όρεξη! 🙂

ΠΗΓΗ: https://dulciurifeldefel.ro/

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά Μπισκότα βουτύρου με Πορτοκάλι και μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΥπέροχος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με πορτοκάλι