Τα Σαντουιτσάκια Σαβαγιάρ με Κρέμα , γνωστά και ως «Χιονούλες», είναι το ιδανικό γλυκάκι για όσους αναζητούν μια εύκολη, γρήγορη και ταυτόχρονα εντυπωσιακή λύση για κέρασμα ή επιδόρπιο. Η αφράτη κρέμα πατισερί αγκαλιάζεται από μαλακά σαβαγιάρ και καλύπτεται από εξωτικό ινδοκάρυδο, προσφέροντας μια υπέροχη γευστική εμπειρία. Η συγκεκριμένη συνταγή για Σαντουιτσάκια Σαβαγιάρ με Κρέμα απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, αλλά το αποτέλεσμα είναι μια δροσερή, ανάλαφρη λιχουδιά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τα Σαντουιτσάκια Σαβαγιάρ με Κρέμα θα χρειαστείτε:
- Σαβαγιάρ – 20 τεμάχια (δηλαδή 10 έτοιμα σαντουιτσάκια)
- Γάλα φρέσκο κρύο – 100 ml (περίπου, για το βούτηγμα)
- Ινδοκάρυδο – 1 φλ. (περίπου, για την επικάλυψη)
Για την Κρέμα Πατισερί:
- Γάλα φρέσκο – 500 ml
- Ζάχαρη – 3 κσ (κουταλιές της σούπας)
- Κορν Φλάουερ (ή Νισεστέ) – 2 κσ (κουταλιές της σούπας γεμάτες)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 1 κσ (κουταλιά της σούπας γεμάτη)
- Βανίλια – 1 τεμάχιο (βανιλίνη σε σκόνη ή εκχύλισμα)
- Κρόκος αυγού – 1 τεμάχιο
- Βούτυρο (μαλακό) – 25 γρ
Εκτέλεση
Προετοιμασία Κρέμας Πατισερί:
Βήμα 1: Προετοιμασία πηκτικού μείγματος. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ (ή νισεστέ) και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολάκι, χρησιμοποιώντας λίγο από το κρύο γάλα (περίπου 50 ml) από τη συνολική ποσότητα.
Βήμα 2: Βράσιμο γάλακτος. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά το γάλα και να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράσει .
Βήμα 3: Πήξη κρέμας. Ρίχνουμε αργά το μείγμα κόρν φλάουρ και αλευριού στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα (fouette). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να πήξει και να αποκτήσει την επιθυμητή, λεία υφή. Μόλις πήξει, την κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά.
Βήμα 4: Προσθήκη αρωματικών. Προσθέτουμε στην ζεστή κρέμα τη βανίλια, τον κρόκο του αυγού και το βούτυρο. Ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά μέχρι το βούτυρο να λιώσει και ο κρόκος να ενσωματωθεί πλήρως. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (μπορείτε να την σκεπάσετε με μεμβράνη που να εφάπτεται για να μην πιάσει κρούστα).
Βήμα 5: Αφράτεμα. Μόλις η κρέμα είναι κρύα, τη χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη, έτοιμη για τα Σαντουιτσάκια Σαβαγιάρ με Κρέμα .
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ των Σαντουιτσάκια Σαβαγιάρ με Κρέμα:
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Παίρνουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ και τα βουτάμε για μόνο δευτερόλεπτα (πολύ γρήγορα) σε κρύο γάλα. Δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ, απλώς να νωτιστούν. Απλώνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα από την κρύα κρέμα πατισερί ενδιάμεσα σε δύο σαβαγιάρ, φτιάχνοντας ένα σάντουιτς. Τέλος, κυλάμε το γλυκάκι στο ινδοκάρυδο μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η εξωτερική επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τοποθετούμε τα Σαντουιτσάκια Σαβαγιάρ με Κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν τα σερβίρουμε.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψύξης Κρέμας: 1 – 2 ώρες (πρέπει να κρυώσει εντελώς)
Χρόνος Ψύξης Γλυκού: 1 ώρα (τουλάχιστον, μετά τη συναρμολόγηση)
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μυστικά για τις τέλειες Χιονούλες
Διατήρηση: Διατηρήστε τα Σαντουιτσάκια Σαβαγιάρ με Κρέμα στο ψυγείο και καταναλώστε τα εντός 3-4 ημερών.
Βούτηγμα Σαβαγιάρ: Η ταχύτητα στο βούτηγμα των σαβαγιάρ είναι το Α και το Ω. Αν μείνουν παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο στο γάλα, θα γίνουν πολύ μαλακά και θα διαλύονται στο τύλιγμα.
Εναλλαγή Κάλυψης: Αντί για ινδοκάρυδο, μπορείτε να κυλήσετε τα Σαντουιτσάκια Σαβαγιάρ με Κρέμα σε τριμμένο φιστίκι Αιγίνης (για πράσινο χρώμα) ή σε τριμμένο μπισκότο (π.χ. πτι-μπερ).
Κρέμα Πατισερί: Για να γίνει η κρέμα σας πιο πλούσια και λιγότερο πιθανό να “κόψει” όταν προσθέτετε τον κρόκο, φροντίστε να κάνετε ισοκρασία (δηλαδή να ρίξετε λίγη ζεστή κρέμα στον κρόκο και να ανακατέψετε, πριν ρίξετε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα). Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για τέλεια κρέμα πατισερί.
Σχετικές Συνταγές
Τιραμισού με αυθεντική Ιταλική συνταγή
Εύκολος και γρήγορος Κορμός Σοκολάτας (Μωσαϊκό)
Εκλέρ (Eclairs) με βελούδινη κρέμα
Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη








