Κέικ Λεμονιού

Υλικά

Ζύμη:
2 αυγά
90 γρ.ζάχαρη
45 γρ.ηλιέλαιο
40 γρ. χυμό λεμονιού
130 γρ.αλεύρι
7 γρ. μπέικιν πάουντερ

Κρέμα λεμονιού:
2 κρόκους αυγού
80 γρ.ζάχαρη
20 γρ.κορν φλάουερ
50 γρ.χυμό λεμονιού
100 γρ.νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
30 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας κοσκινισμένα.

Ανακατεύουμε πάλι με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Βουτυρώνουμε μία μικρή φόρμα 18 εκατοστών και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στους 180 ° C βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά.
Σ ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη το κορν φλάουρ το χυμό λεμονιού και το νερό.


Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει αφαιρούμε απ τη φωτιά και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.

Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι το ξεφορμάρουμε και κόβουμε το πάνω μέρος το οποίο έχει λίγο φουσκώσει για ισιωσουμε την επιφάνεια του κέικ.

Το αλέθουμε στο multi.
Στρώνουμε την κρέμα λεμονιού πάνω από το παντεσπάνι μας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο παντεσπάνι γύρω-γύρω όλο το γλυκό μας και λίγο στην επιφάνεια.

Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα πριν το σερβίρουμε!!!!!
Μια πίτα λεμονιού πολύ εύκολη νόστιμη και γρήγορη!!!!!!

Κέικ Λεμονιού

 

Δοκιμάστε τη!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροKοτόπουλο με λαχανικά του καλοκαιριού στον φούρνο….
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με κεφτεδάκια κοκκινιστά