Αυτό το κεικ είναι όνειρο! Είναι τόσο αφράτο που κάθε φορά που τη φτιάχνω γίνεται μια μικρή γιορτή στο σπίτι. Εγώ θα σας πω πώς την κάνω με υλικά που βρίσκουμε άνετα! Πάμε να τη φτιάξουμε!
Κέικ με κεράσια και βύσινα και Γέμιση Κρέμας

Εύκολη και πεντανόστιμη πίτα με αφράτη ζύμη, ζουμερά φρούτα του δάσους και βελούδινη γέμιση από γιαούρτι. Ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας!
Ingredients
- Θα Χρειαστούμε:
- 3 μεγάλα αυγά
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 ml γάλα (εγώ βάζω πλήρες)
- 150 ml φυτικό λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
- 370 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (περίπου 2,5 κουταλάκια του γλυκού)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας (ή 1 βανίλια σε σκόνη)
- Μια πρέζα αλάτι
- για τη γέμιση κρέμας:
- 180 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (περίπου 1 κεσεδάκι) - αυτό είναι το αντίστοιχο της ξινής κρέμας για εμάς!
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
- για τα φρούτα:
- Φρούτα του δάσους (εγώ βάζω κεράσια και βύσινα – όση ποσότητα θέλω, αρκεί να καλύπτουν την επιφάνεια)
- Σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά, όσες θέλετε)
- Για το πασπάλισμα:
- Ζάχαρη άχνη
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τα χτυπάω με ένα σύρμα ή το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν λίγο.
Προσθέτω το φυτικό λάδι και ανακατεύω πάλι καλά.
Ρίχνω και το γάλα και ανακατεύω ξανά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σιγά-σιγά προσθέτω το μείγμα του αλευριού στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ή τη σπάτουλα, μέχρι να έχω μια ομοιογενή, απαλή ζύμη.
Λαδώνω και αλευρώνω καλά μια φόρμα για κέικ (στρογγυλή 26-28 εκ. ή τετράγωνη 25x25 εκ.). Μεταφέρω τη ζύμη στη φόρμα και την απλώνω ομοιόμορφα.
Για τη γέμιση κρέμας: Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύω το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συναρμολόγηση: Απλώνω τα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους πάνω στη ζύμη (δεν χρειάζεται να τα ξεπαγώσω). Αν θέλω, ρίχνω και τις σταγόνες σοκολάτας.
Με ένα κουτάλι, απλώνω προσεκτικά τη γέμιση κρέμας πάνω από τα φρούτα, προσπαθώντας να καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια.
Ψήσιμο: Ψήνω στους 170°C για περίπου 40 λεπτά. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας, οπότε μόλις ροδίσει ωραία η επιφάνεια και η κρέμα δείχνει ψημένη, είναι έτοιμη. Ελέγχω βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της πίτας – αν βγει καθαρή, είναι έτοιμη.
Αφήνω την πίτα να κρυώσει λίγο μέσα στη φόρμα και μετά την ξεφορμάρω. Πριν τη σερβίρω, την πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Απολαύστε τη ζεστή ή κρύα, είναι φανταστική!
Notes
Tips από εμένα:
- Για τα φρούτα: Αντί για φρούτα του δάσους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κατεψυγμένα κεράσια (χωρίς κουκούτσι), βύσσινα, ή ακόμα και μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες.
- Γιαούρτι: Το στραγγιστό γιαούρτι δίνει την καλύτερη υφή για τη γέμιση κρέμας, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε και με απλό γιαούρτι, απλά η γέμιση θα είναι λίγο πιο υγρή.
- Αν δεν έχετε σταγόνες σοκολάτας: Μπορείτε να κόψετε σε μικρά κομματάκια μια κουβερτούρα.