Συστατικά
4 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια ζάχαρης
1 φλιτζάνι γάλα
5 κουταλιές της Φυτίνη
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα ενός λεμονιού
Αποξηραμένη λεβάντα, για γαρνίρισμα

Για το γλάσσο 
2/3 φλιτζάνι μέλι
2/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας λεβάντα, αποξηραμένη

Εκτέλεση
Για το κέικ:
Καθώς ο φούρνος προθερμαίνεται σε 180 βαθμούς, Ανακατέψτε(να γίνει κρέμα)το βούτυρο και την φυτίνη πριν προσθέσετε αργά τη ζάχαρη. Ρίξτε στο μείγμα και χτυπήστε ένα ένα τα αυγά με λίγο γάλα κάθε φορά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ και το αλάτι στη συνέχεια τα ανακατεύετε αργά στα υγρά συστατικά. Αφού ανακατευτούν καλά, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και βανίλια. Τα Ρίχνουμε σε μια καλά λιπαρή φόρμα για κεικ και τα αφήνουμε να ψηθούν για μία ώρα, ή μέχρις ότου τα ακρα να είναι καφέ.

Για το γλάσο:
Καθώς το κέικ κρυώνει, φέρτε το μέλι, το λεμόνι και τη λεβάντα σε μια βράση σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζουν να βράζουν, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για πέντε λεπτά. Ρίξτε το σιρόπι πάνω από το κέικ και αφήστε να απορροφήσει για τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Γαρνίρετε με λεβάντα και απολαύστε!

Τέλειο!!!

Credit to

Προηγούμενο άρθροΨημένο τυρί κατσικίσιο σε σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΗ Πίτα της Νηστείας !!!