Κασεροτυροπιτα στριφτη.

Υλικά

100 μλ νερό χλιαρό
200 μλ γάλα χλιαρό
25-30 γρ μαγιά φρέσκια,
1 αυγό και 2 ασπράδια τους 2 κρόκους τους κρατάμε για να αλείψουμε την επιφάνεια,
1 κσ ζάχαρη
2 κ γλ αλάτι
4-5 κσ λάδι ελαφρή
700-750 γρ αλεύρι γοχ.
150 γρ βουτυρο λιωμένο για τα φύλλα

γέμιση
500 γρ φέτα τριμμένη ή μισή φέτα και μισό κασέρι.

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά στο νερό την ζάχαρη βάζουμε λάδι γάλα τα αυγά χτυπάμε με το σύρμα το αλάτι και το αλεύρι.

Zυμωνουμε χωρίζουμε σε 6 μπάλες τις λαδωνουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Aνοίγουμε σε 20 εκ φύλλα τα αλείφουμε με βούτυρο ανοίγουμε με τα χέρια η με τον πλάστη βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και ανοίγουμε 60-70 εκ βάζουμε στο μισο φυλλο την γέμιση πιέζουμε ελαφρά τα τυριά σκεπάζουμε με το αλλά μισό φύλλο κόβουμε λουρίδες 3 εκ στρίβουμε και βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου στο κέντρο φτιάχνοντας σπιράλ συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες λουρίδες δεν τις βάζουμε πολύ σφιχτά αφήνουμε μισή ώρα. Aλειφουμε με τους κρόκους

ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αέρα στους 180 β για 30 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠίτες Σκόρδου
Επόμενο άρθροΧοιρινός λαιμός με μανιτάρια