Κουνουπίδι Τηγανητό σε ζύμη

Συστατικά:

250 g αλεύρι μαλακό
250 ml νερού
150 γραμμάρια κουνουπιδιού
100 γρ Παρμεζάνα (τριμμένη στο ψιλό)
3 g μαγια
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τα κουνουπίδια πρέπει να βράσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κάνουμε μία λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το νερό
(Σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό.) πιπέρι, αλάτι, τριμμένη παρμεζάνα, και το κουνουπίδι
Ζυμώνουμε καλα το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.
Παίρνουμε κουταλιές (σαν λουκουμάδε) και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο στους 170 ° C.


Το τηγάνισμα πρέπει να είναι αργό για να μην καεί και να παραμείνει ζουμερό μέσα.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
Σερβίρετε ζεστό.

Subscribe to recipe’s youtube channel here