Οι Λαχανοκεφτέδες με Κιμά είναι μια εξαιρετική και πρωτότυπη παραλλαγή των κλασικών κεφτέδων, προσθέτοντας το λάχανο για ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα. Είναι εύκολοι στην παρασκευή, οικονομικοί και αποτελούν ένα πλήρες γεύμα που μπορεί να συνοδευτεί με πατάτες ή ρύζι. Η προσθήκη παρμεζάνας (προαιρετικά) απογειώνει τη γεύση!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά

Για τους Κεφτέδες:

  • 600 γρ. – Κιμάς (οποιουδήποτε είδους, π.χ. μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος)
  • 500 γρ. – Λάχανο
  • 2 μέτρια – Κρεμμύδια
  • 1 – Αυγό
  • 50 γρ. – Παρμεζάνα (τριμμένη, προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. – Αλάτι (κουταλάκι του γλυκού)
  • Ανάλογα – Μαύρο πιπέρι (για γεύση)

Για το Τηγάνισμα:

  • Ανάλογα – Αλεύρι (για το πανάρισμα)
  • Αρκετό – Φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Α. Προετοιμασία Μείγματος:

1. Κόψιμο: Κόψτε το λάχανο και τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια .

2. Άλεσμα: Αλέστε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα (όχι πολτός).

3. Ανάμειξη: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το ψιλοκομμένο λάχανο και κρεμμύδι . Προσθέστε τον κιμά , το αυγό , το αλάτι και το πιπέρι .

4. Παρμεζάνα: Αν χρησιμοποιείτε παρμεζάνα , τρίψτε την στον λεπτό τρίφτη και προσθέστε την στο μείγμα.

5. Ζύμωμα: Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μια ελαστική μάζα .

Β. Σχηματισμός & Τηγάνισμα:

1. Σχηματισμός: Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και σχηματίστε τους κεφτέδες στο μέγεθος που προτιμάτε (π.χ. πλακέ στρογγυλό σχήμα).

2. Πανέ: Αλευρώστε τους κεφτέδες.

3. Τηγάνισμα: Ρίξτε αρκετό φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά . Τηγανίστε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά .

4. Ψήσιμο: Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι κατά το τηγάνισμα για να ψηθούν πιο γρήγορα και ομοιόμορφα εσωτερικά, διατηρώντας τη ζουμερή τους υφή.


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Τηγανίσματος: Περίπου 5-7 λεπτά ανά παρτίδα

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 35 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Ζουμερούς Κεφτέδες και Τραγανό Τηγάνισμα

Στύψιμο Λάχανου: Αν το λάχανο και το κρεμμύδι μετά το μπλέντερ βγάλουν πολλά υγρά , καλό είναι να τα στύψετε ελαφρά με τα χέρια σας πριν τα προσθέσετε στον κιμά, για να μη γίνει πολύ νερουλό το μείγμα.

Παρμεζάνα: Η παρμεζάνα δίνει μια αλμυρή και ουμάμι νότα που ταιριάζει υπέροχα με τον κιμά και το λάχανο. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μια κουταλιά φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα.

Τηγάνισμα: Το μέτριο προς χαμηλό τηγάνισμα με καπάκι είναι κρίσιμο. Η μέτρια θερμοκρασία εξασφαλίζει ότι ο κιμάς θα ψηθεί σωστά μέχρι μέσα, χωρίς να καεί η εξωτερική κρούστα.

Σάλτσα: Συνοδεύστε τους Λαχανοκεφτέδες με μια σάλτσα γιαουρτιού (με λίγο δυόσμο και σκόρδο) ή με κόκκινη σάλτσα ντομάτας για ακόμα πιο πλήρες αποτέλεσμα.


 

Σχετικές Συνταγές 

Μελιτζανοκεφτέδες Τηγανητοί

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο

Κεφτέδες Φούρνου με Σάλτσα


ΠΗΓΗ: Ольга Воронова