Υλικά

– 2 κιλά μοσχάρι (ελιά ή σπαλα κομμένο σε “μερίδες”)
– 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στην πρεσα
– 3 κ.σ. βούτυρο
– Αλάτι θαλασσινό και πιπέρι κατά βούληση
– 3/4 ποτήρι νερού λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το βούτυρο. Εν συνεχεία τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Τέλος προσθέτουμε ζεστό νερό να “σκεπάσει” το κρέας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε επιπλέον νεράκι αν χρειαστεί. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες, μακαρόνια ή ρυζάκι.
Καλή επιτυχία!!! ❤️❤️❤️

H συνταγή είναι της κας Spiridoulla BoubouliΑΛ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαράκι κοκκινιστό το φούρνο

Μοσχαράκι κοκκινιστό το φούρνο

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κύβους πάχους 7*7εκ.
1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα, κομμένα οριζόντια στη μέση και έπειτα κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
5 φύλλα δάφνης
3 κλ. θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. Worcestershire sauce
2 κύβους ζωμό μοσχάρι
1 ltr χλιαρό νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140°C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σέλερι, τα καρότα, τη δάφνη, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τον πελτέ ντομάτας, Worcestershire sauce και τους κύβους. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το νερό.

Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψι ή σε γάστρα προσθέτουμε το κρέας, κλείνουμε με αλουμινόχαρτο ή το καπακι της γαστρας και το βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι το κρέας να είναι πάρα πολύ μαλακό και η σάλτσα να έχει δέσει.
Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυροκασερόπιτα
Επόμενο άρθροΠροφιτερόλ με κρουασανάκα