Η Μηλόπιτα με κρέμα είναι ένα γλυκό που πραγματικά λιώνει στο στόμα, γιατί συνδυάζει την αφράτη ζύμη με την πλούσια, βελούδινη κρέμα. Θέλω να σου δείξω πώς να φτιάξεις αυτή την υπέροχη μηλόπιτα, η οποία είναι ιδανική για τον καφέ σου ή ως επιδόρπιο, χρησιμοποιώντας μασκαρπόνε για να δώσεις ακόμα πιο πλούσια γεύση. Ετοιμάσου να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα που θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό, καθώς είναι σίγουρο πως θα την λατρέψεις!


Υλικά για τη Μηλόπιτα με Κρέμα

Για τη ζύμη (ορθογώνιο ταψί 26 x 22 εκ.)

  • 300 γρ. αλεύρι “00”
  • 3 ολόκληρα αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 2 κίτρινα μήλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα

  • 1 αυγό
  • 50 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 ml γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή ξύσμα από ½ λεμόνι, ή ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (για άρωμα)

Αναλυτική Εκτέλεση της Μηλόπιτας

1. Ετοιμάζω την κρέμα.
Βάζω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάω με το σύρμα και το βάζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αποσύρω από τη φωτιά και την αρωματίζω με κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια. Την αφήνω να κρυώσει και τη μεταφέρω σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

2. Προετοιμάζω τα μήλα και τη ζύμη.
Κόβω τα μήλα σε κομμάτια και τα ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι, μέχρι να πάρω μια αφρώδη κρέμα. Προσθέτω το μασκαρπόνε και χτυπάω ξανά. Μετά, ρίχνω το γάλα και το ηλιέλαιο.

3. Ολοκληρώνω τη ζύμη.
Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ενσωματώνω προσεκτικά στο μείγμα. Ενσωματώνω και τα κομμάτια του μήλου. Ετοιμάζω το ορθογώνιο ταψί μου με χαρτί ψησίματος, αδειάζω το μείγμα στο ταψί και το ισιώνω καλά.

4. Διακόσμηση και ψήσιμο.
Διακοσμώ την επιφάνεια με την κρέμα, φτιάχνοντας λωρίδες ή σχέδια με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να τελειώσει όλη η κρέμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά.

5. Έλεγχος και σερβίρισμα.
Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα για να δω αν έχει ψηθεί (πρέπει να βγει καθαρή). Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα με κρέμα, την πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!


Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα

Χρήσιμα Tips για την τέλεια Μηλόπιτα

Το μασκαρπόνε στη ζύμη δίνει απίστευτη υγρασία και πλούτο, κάνοντας τη μηλόπιτα να λιώνει στο στόμα.

Αν δεν έχεις σακούλα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να βάλεις την κρέμα στην επιφάνεια της ζύμης.

Πάντα κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν για να γίνει η ζύμη πιο αφράτη.

Καλή Επιτυχία