Πάστα Φλώρα

Η αυνταγή είναι από τα Μητσομαγειρέματα

Υλικά

250γρ μαργαρίνη σοφτ.
70 με 80γρ ζάχαρη (1/3 κούπας).
450γρ (3 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 βανίλιες.
1 με 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
1 αυγό.
1 μπέκιν πάουντερ ή σόδα μαγειρικής.
Μαρμελάδα.

Εκτέλεση.

Tο αυγουλάκι μας και την μαργαρίνη σοφτ φροντίζουμε να τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή! Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια μεγάλο μπολ και αρχίζουμε να τα ανακατευτούμε με τα χρυσά μας τα χεράκια!!! Οπότε βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, τις βανίλιες, το αλεύρι, το ρούμι (ή κονιάκ) και το μπέκιν (ή σόδα μαγειρικής).

Σημαντικό να ενσωματωθεί καλά η μαργαρίνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά και ξανά… Η βάση για την πάστα Φλώρα είναι έτοιμη.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας. Κρατάμε ένα κομματάκι ζύμης για να κάνουμε τα κορδόνια

και την υπόλοιπη την απλώνουμε στο τσέρκι υψώνοντας όσο μπορούμε ένα τείχος γύρω γύρω ώστε να έρθει στο εσωτερικό η μαρμελάδα! Κάνουμε τρυπούλες με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει ανώμαλα και ήρθε η ώρα να ρίξουμε την μαρμελάδα! Την απλώνουμε ομοιόμορφα και στο τέλος στολίζουμε τα κορδόνια!!!


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (στο πάνω κάτω) για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει…

Καλή επιτυχία!!!

Περισσότερες φωτογραφίες  Μητσομαγειρέματα

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια “Nostalgy”…αρωματικά με γεύση βανίλιας
Επόμενο άρθροΤαλιατέλες με μπέικον και τυρί – μια ιδέα γρήγορη για τραπέζι με 4 υλικά