Η **Μηλόπιτα ** είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η συνταγή είναι πραγματικά διαφορετική από τις άλλες, καθώς δίνει μια πολύ αφράτη βάση που αναδεικνύει τα αρώματα των μήλων. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση:
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 180 γρ.
- Κρόκοι αυγών: 2
- Ζάχαρη: 140 γρ.
Για το μείγμα:
- Βούτυρο λιωμένο: 50 γρ.
- Γάλα: 125 ml
- Μπέικιν πάουντερ: 6 γρ.
- Αλάτι: Λίγο
Για την επικάλυψη:
- Μήλα: 4
- Ζάχαρη: 3 κ.σ.
- Κανέλα
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
1.- Κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς και να ασπρίσει το μείγμα. Αυτή είναι η βάση για τη **Μηλόπιτα **.
2.- Ρίχνουμε το μισό βούτυρο (25 γρ.) στο μείγμα αυγών-ζάχαρης, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα.
3.- Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και το λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
4.- Σε ένα βαθύ ταψάκι τοποθετούμε λαδόχαρτο και ρίχνουμε τη ζύμη.
5.- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε στη ζύμη σε όλη την επιφάνεια. Φροντίζουμε να ακουμπάνε λίγο το ένα πάνω στο άλλο για ομοιόμορφο ψήσιμο.
6.- Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο που είχαμε κρατήσει (τα υπόλοιπα 25 γρ.) και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και κανέλα που είχαμε κρατήσει (3 κ.σ.).
7.- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους **180 βαθμούς** για **35 λεπτά**.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 10 λεπτά (για να κρυώσει και να σερβιριστεί).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για λικέρ, μπορείς να πασπαλίσεις τα μήλα με λίγη **κανέλα** και μοσχοκάρυδο πριν το ψήσιμο, για πιο πλούσιο άρωμα. Δες κι άλλες συνταγές με κανέλα.
Δοκίμασε να προσθέσεις ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στη ζύμη για έξτρα άρωμα. Δες και άλλες σιροπιαστές συνταγές για έμπνευση αν προτιμάς γλυκά με σιρόπι.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείς να σερβίρεις τη **Μηλόπιτα Διαφορετική** ζεστή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Δες ιδέες για σοκολατένια γλυκά, αν προτιμάς σοκολάτα.
Credit:sovkusom.ru








