Το Νόστιμο Λεμονάτο Κοτόπουλο στην κατσαρόλα είναι ίσως μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες συνταγές της ελληνικής κουζίνας, καθώς φτιάχνω αυτό το πιάτο τακτικά για την οικογένειά μου, επειδή συνδυάζει τέλεια τη ζουμερή υφή του κοτόπουλου με την πλούσια και αρωματική, λεμονάτη σάλτσα. Αυτό το πιάτο είναι τόσο εύκολο στη μαγειρική, λοιπόν, είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσουν όλοι στο σπίτι, άρα σου το προτείνω ανεπιφύλακτα για το κυριακάτικο τραπέζι σας ή για ένα καθημερινό γεύμα που θα λατρέψουν όλοι.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Λεμονάτο Κοτόπουλο στην Κατσαρόλα

Φτιάξτε το κλασικό Νόστιμο Λεμονάτο Κοτόπουλο στην Κατσαρόλα! Μια αγαπημένη σπιτική συνταγή με αρωματικά λαχανικά και πλούσια, λεμονάτη σάλτσα.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 ή 8 κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3-4 καρότα σε μεγάλα κομμάτια
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα απαλή
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • Μίγμα μυρωδικών: Κάρυ, φασκόμηλο, θυμάρι, πάπρικα (χρησιμοποιείτε ό,τι θέλετε από αυτά)
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 2-3 κ.σ. κορν φλάουερ

Instructions

Σε κατσαρόλα πλατιά τοποθετούμε το κοτόπουλο, το περιχύνουμε με το μισό από το συνολικό λάδι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με την δάφνη, τα μπαχάρια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μια δυο φορές, δεν τσιγαρίζουμε και εκεί ρίχνουμε το κρασί.

Ρίχνουμε λίγο νεράκι, την μουστάρδα και βάζουμε το φαγητό να βράσει σκεπασμένο για 15λ. Σε τηγάνι σωτάρουμε λίγο τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι, περνάμε λίγο από το τηγάνι και τα καρότα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο που βράζει,τις πατάτες και τα καρότα. Βράζουμε έως να μαλακώσουν. Προς το τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το μίγμα μυρωδικών που θέλουμε και τον χυμό λεμονιού.

Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι. Αν είναι αραιό, τότε διαλύουμε το κορν φλάουερ σε λίγο νεράκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με χαμηλωμένη φωτιά και κουνώντας συνέχεια, για να μην σβωλιάσει. Σερβίρεται με λευκό πιλάφι, αλλά και με πατάτες τηγανητές

Η Συνταγή είναι της κας Δεληγιάννη Κατερίνα

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για Νόστιμο Λεμονάτο Κοτόπουλο

  • Μυρωδικά: Βάζετε ό,τι θέλετε από το μίγμα μυρωδικών (κάρυ, φασκόμηλο, θυμάρι, πάπρικα), εγώ μερικές φορές παραλείπω το φασκόμηλο, αν και του πάει πολύ.
  • Χρώμα και Γεύση: Το ελαφρύ σοτάρισμα των πατατών και των καρότων στο λάδι πριν μπουν στην κατσαρόλα δίνει καλύτερη γεύση και χρώμα.
  • Σάλτσα: Αν η σάλτσα είναι αραιή και θέλετε να πήξει, φροντίστε να διαλύσετε το κορν φλάουερ σε κρύο νερό πριν το προσθέσετε, για να αποφύγετε τους σβόλους.
  • Κρασί: Χρησιμοποιήστε ένα ξηρό λευκό κρασί καλής ποιότητας, γιατί η γεύση του επηρεάζει άμεσα το τελικό αποτέλεσμα του φαγητού.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: