Απλό, νόστιμο και εκπληκτικά εύκολο στην παρασκευή του, αυτό το πιάτο με Παπαρδέλες με γαρίδες και σάλτσα Αlfredo είναι έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα . Οι ζουμερές γαρίδες σοτάρονται με πάπρικα , ενώ η πλούσια κρεμώδης σάλτσα με παρμεζάνα αγκαλιάζει τέλεια τις φαρδιές παπαρδέλες . Μια γρήγορη και εντυπωσιακή επιλογή για κάθε τραπέζι.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Συστατικά

Για τις Γαρίδες και τη Σάλτσα:

  • 450 γρ. – Γαρίδες (ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες)
  • 1 κουταλιά σούπας – Ελαιόλαδο
  • 1 – Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 κουταλιές σούπας – Βούτυρο
  • 1 σκελίδα – Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 80 ml – Λευκό κρασί (ή χυμός από 1/2 λεμόνι)
  • 500 ml – Κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. – Τυρί παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 1/2 ματσάκι – Μαϊντανός (ψιλοκομμένο)
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού – Πάπρικα (γλυκιά)
  • Ανάλογο – Αλάτι
  • Ανάλογο – Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα Ζυμαρικά:

  • 500 γρ. – Παπαρδέλες

Εκτέλεση

Α. Σοτάρισμα Γαρίδων και Προετοιμασία Ζυμαρικών:

Βάζουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο .

Προσθέτουμε τις γαρίδες , τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα . Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη .

Παράλληλα , βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Β. Δημιουργία Σάλτσας Alfredo:

Στο ίδιο τηγάνι , σε μέτρια φωτιά , προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σούπας βούτυρο . Όταν λιώσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς.

Βάζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό (προσοχή, να μην καεί). Σβήνουμε με το κρασί (ή το χυμό λεμονιού) και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά . Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα . Ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα . Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η σάλτσα να γίνει κρεμώδης και λεία .

Γ. Ενσωμάτωση και Σερβίρισμα:

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τις σοταρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά και τις γαρίδες.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Δοκιμάστε το! Καλή σας απόλαυση !


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: Λιγότερο από 30 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Τέλεια Κρεμώδη Σάλτσα

Γαρίδες: Μην παραψήσετε τις γαρίδες! 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά είναι αρκετά, καθώς θα ολοκληρώσουν το μαγείρεμά τους και μέσα στη ζεστή σάλτσα . Το υπερβολικό ψήσιμο τις κάνει σκληρές σαν λάστιχο.

Σκόρδο: Το σκόρδο πρέπει να σοταριστεί μόνο για 1 λεπτό περίπου, ώστε να αρωματίσει το βούτυρο χωρίς να καεί . Αν καεί, θα πικρίσει όλη η σάλτσα.

Κρέμα/Παρμεζάνα: Χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά (π.χ. 35%) για να έχετε πιο πλούσια και σταθερή σάλτσα Alfredo . Προσθέστε την παρμεζάνα αφού χαμηλώσετε τη φωτιά, ώστε να μην κόψει η σάλτσα.

Αντικατάσταση Κρασιού: Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρασί, ο χυμός λεμονιού που αναφέρεται είναι μια εξαιρετική λύση, καθώς δίνει την οξύτητα που χρειάζεται η σάλτσα για να ισορροπήσει τη λιπαρότητα της κρέμας.


 

Σχετικές Συνταγές 

Γαριδομακαρονάδα με Κόκκινη Σάλτσα

Ζυμαρικά με Πέστο και Κοτόπουλο

Fetuccini Alfredo (Αυθεντική Συνταγή)


 

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη