Οι Πατάτες Φούρνου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας και το τέλειο συμπλήρωμα για κρέας, ψάρι ή ακόμα και για να τις φάμε σκέτες. Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και εγγυάται πως το αποτέλεσμα θα είναι πάντα τραγανό εξωτερικά και αφράτο μέσα.
Υλικά:
Λίγο λάδι
Πατάτες
Αλατι
Αποξηραμένος τριμμένος μαϊντανός
Αποξηραμένο μείγμα μπαχαρικών για πατατες
Παπρικα
Μαύρο πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
220 ° C 60 λεπτά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους τις ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψάκι που έχουμε
λαδώσει περίπου 25 X 25 cm και στη συνέχεια προσθέτουμε με τη σειρά τα υλικά
αλάτι τον αποξηραμένο Μαϊντανό το μπαχάρι πάπρικα μαύρο πιπέρι και λίγη ζάχαρη και στο
τέλος από πάνω ρίχνουμε το λάδι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά και ψήνουμε στους 200
βαθμούς για 60 λεπτά βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι πατάτες φούρνου σας ακόμα πιο επιτυχημένες:
- Κόψιμο: Κόψτε τις πατάτες σε ομοιόμορφους κύβους ώστε να ψηθούν όλες στον ίδιο χρόνο.
- Ζάχαρη: Η ζάχαρη που προσθέτουμε στο τέλος βοηθάει τις πατάτες να καραμελώσουν και να αποκτήσουν μια πιο τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
- Μπαχαρικά: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά που σας αρέσουν, όπως ρίγανη, θυμάρι ή δεντρολίβανο, για να δώσετε ένα επιπλέον άρωμα.
- Τραγανότητα: Για έξτρα τραγανό αποτέλεσμα, μπορείτε να πασπαλίσετε τις πατάτες με λίγο αλεύρι πριν προσθέσετε το λάδι.
Καλή Απόλαυση











