Φέτες με κιμά και τυρί (Πριγκίπισσες με κιμά)

Πριγκίπισσες με κιμά και τυρί στο φούρνο! Δεν ξέρω ποιος, πότε και γιατί τις αποκάλεσε έτσι, αλλά αυτά είναι μερικά από τα πιο νόστιμα σάντουιτς που έχω φάει ποτέ στην Βουλγαρία. Ειδικά όταν είναι ζεστά.
Θρεπτικό, αρωματικό, ορεκτικό – τι άλλο να θέλουμε για ένα πλήρες πρωινό.

Υλικά:

1. Κιμάς – 250 g (μπορεί να είναι οποιοδήποτε κρέας – χοιρινό, βόειο κρέας, μοσχάρι, μείγμα – εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
2. Τυρί κιτρινο (συνηθως μαλακα τυρια) – 100 g.
3. Ψωμί – σε φέτες
4. Καρυκεύματα – αλάτι, πιπέρι, ριγανη (ίσως κ άλλα ανάλογα με το γούστο σας)

Πώς να φτιάξετε πριγκίπισσες με κιμά και τυρί:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε. Εάν χρησιμοποιείτε μοσχαρίσιο κρέας, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτα στα άλλα είδη κρεατος, το ίδιο το λίπος είναι αρκετό εκεί. Προσθέστε μια αξιοπρεπή πρέζα αποξηραμένα μπαχαρικά. Στην κλασική εκδοχή είναι με αλμυρή (δεν πρέπει να συγχέεται
με το θυμάρι!). Επιλέξτε σύμφωνα με το γούστο σας. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε στον κιμά. Ζυμώνουμε. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές της σούπας νερό, έτσι θα είναι πιο εύκολο να ζυμώσετε τον κιμά.
Παίρνουμε μια φέτα ψωμί και απλώνουμε πάνω τον κιμά
προσπαθώντας να τον καλύψουμε εντελώς. Απλώστε όχι πολύ λεπτό και μην ανησυχείτε. Θα ψηθεί τέλεια.
Επαναλαμβάνουμε τη δράση μέχρι να τελειώσουν οι φέτες ή μέχρι να γεμίσει το ταψί που θα τις ψήσουμε.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αν ο φουρνο σας έχει σχάρα, τότε ακόμα καλύτερα.
Τοποθετούμε τα σάντουιτς σε ένα ταψί η σε αλουμινόχαρτο απευθείας στη σχάρα της εστίας.
Ψήνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από τον φούρνο σας.

Цветана Йончева-Иванова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρόνια φούρνου με τυριά

Μακαρόνια φούρνου με τυριά

Σήμερα δοκίμασα να φτιάξω ψητά ζυμαρικά. Το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο. Η σάλτσα κιμά με  την ντομάτα τα κρεμμύδια, μοσχαρίσιος κιμάς, μπαχάρι, κανέλα, σάλτσα ντομάτας κλπ υπέροχη. Νομίζω ότι το τυρί είναι το σημείο που τα θαλάσσωσα λίγο.
Νομίζω ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τυρι κρέμα αλλά περισσότερη παρμεζάνα και λιγότερη μοτσαρέλα. Αλλά πιστέψτε με όταν λέω ότι ήταν πεντανόστιμο ήταν. Δοκιμάστε το!

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο – ξεχωριστά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, άπαχος, μία φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
2 κονσέρβες σάλτσας ντομάτας των 220 γρ
1 κιλό ζυμαρικά πενες
2 φλιτζάνια τριμενη μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τυρι κρέμα 

Εκτέλεση

Λιώνουμε 1κσ βούτυρο σε μια κατσαρολα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι ο κιμάς να αρχίσει να ροδίζει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας κιμα, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς.
Αν φαίνεται ότι στεγνώνει, προσθέτουμε νερό. Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε. Στο τέλος ριχνουμε και μια κουταλιά βούτυρο μέσα

Ενόσω η σάλτσα μαγειρεύεται, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφουν οι οδηγίες στο πακέτο.


Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε σε κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους οι πένες ρίχνουμε 1 κσ βούτυρο και ανακατευουμε.

Ακολουθούμε την διαδικασία συναρμολόγησης όπως φαίνεται στις φωτο

Mike J. Sassine

Προηγούμενο άρθροΠορτογαλικά Ταρτάκια με Κρέμα (Pastel de Nata): Μια γλυκιά απόλαυση!
Επόμενο άρθροΣτεφάνι τυριών και αλλαντικών με μπαγιατικο ψωμί