Τα προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη αποτελούν την ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα υπέροχο γλυκό χωρίς να νιώσουν ενοχές. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκοπικρή γεύση της σοκολάτας με τη φρεσκάδα του γάλακτος, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί στέβια αντί για ζάχαρη. Έτσι, δημιουργώ ένα γλυκό που είναι εξίσου νόστιμο αλλά πιο υγιεινό από τα παραδοσιακά προφιτερόλ.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη
Φτιάξε το πιο νόστιμο προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη, με στέβια και μπισκότα digestive. Μια πανεύκολη και ελαφριά συνταγή, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους χωρίς να στερούνται τη σοκολατένια γεύση.
Ingredients
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 75 γρ. στέβια
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη σε κομματάκια
- 6 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (πράσινη συσκευασία Παπαδοπούλου)
- Σαντιγύ φυτική για το τελείωμα
- Λίγο κακάο για πασπάλισμα
Instructions
Προετοιμασία της Σοκολατένιας Κρέμας
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λίτρο γάλα φρέσκο μαζί με το κορν φλάουρ, τη στέβια, το κακάο και τις βανίλιες. Ανακατεύω καλά με σύρμα για να διαλυθούν όλες οι σκόνες πλήρως. Στη συνέχεια, τοποθετώ την κατσαρόλα πάνω στην εστία στο δυνατό και ανακατεύω συνεχώς γιατί η κρέμα πήζει αμέσως.
Μόλις η κρέμα πήξει στη σωστή υφή, την κατεβάζω από την εστία. Προσθέτω αμέσως το βούτυρο και τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια. Συνεχίζω το ανακάτεμα εκτός εστίας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε μια υπέροχη σοκολατένια κρέμα.
Συναρμολόγηση των Προφιτερόλ
Παίρνω τα μπολάκια μου - αυτή η δόση βγάζει 6 μεγάλα μπολ - και βάζω 2 κουταλιές της σούπας κρέμα στη βάση. Από πάνω σπάω στα 4 κομμάτια 1 μπισκότο digestive και τα τοποθετώ πάνω στην κρέμα.
Ξανά βάζω 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κρέμα, μισό μπισκότο σπασμένο, και πάλι κρέμα από πάνω. Αφήνω κάθε μπολ στην άκρη και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα μπολ. Όταν τελειώσω με όλα, απλώνω από πάνω 2 κουταλιές της σούπας σαντιγύ φυτική και πασπαλίζω με λίγο κακάο.
Η Συνταγή είναι της κας Sofia Valinou
Χρήσιμες Συμβουλές για Τέλειο Προφιτερόλ
Για την κρέμα: Ανακατεύω συνεχώς όταν βράζω την κρέμα για να αποφύγω τη δημιουργία βώλων. Επίσης, προσθέτω το βούτυρο και τη σοκολάτα όταν η κρέμα είναι ζεστή αλλά εκτός εστίας.
Εναλλακτικές επιλογές: Αντί για στέβια μπορώ να βάλω 250γρ ζάχαρη κανονική, ενώ αντί για μπισκότα μπορώ να χρησιμοποιήσω κρουασανάκια με γέμιση μιλφέιγ.
Για καλύτερο αποτέλεσμα: Αφήνω τα προφιτερόλ στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα σερβίρω για να πάρουν τη σωστή υφή.








