Ναπολέον (το ρωσικό μιλφειγ)

Υλικά

για την ζυμη
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ βουτύρου παγωμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 33-35%
1 αυγό
½ κ.γ. αλάτι

για την κρέμα :

500 ml γάλα πλήρες
εκχύλισμα βανίλιας t
4 κρόκους
100 γρ. ζάχαρης
2 κ σ αλεύρι
2 κ σ κορν φλάουρ
200 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη 33-35%
50 γρ βουτύρου

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα ποτήρι χτυπάμε ένα αυγό και 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Στη συνέχεια τρίβουμε το κρύο βούτυρο με 400 γραμμάρια αλεύρι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι το τρίβουμε μαζί μέχρι να γίνει σαν άμμος

Ναπολέον (το ρωσικό μιλφειγ)

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τριμένο βούτυρο το χτυπημενο αυγό με την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια μαζεύουμε τη ζύμη και της ζυμώνουμε πολυ ελαφρα με το χέρι δεν χρειάζεται να τη ζυμώστε πολυ γιατί αλλιώς το βούτυρο θα αρχίσει να λιώνει

 

Σχηματίζουμε ένα μεγάλο μπαστούνι με τη ζύμη και την κόβουμε σε 8 κομμάτια τα πλάθουμε λίγο και τα πατάμε σαν μπιφτεκια τα βάζουμε σε μία λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι να σφίξει η ζύμη

Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την κρέμα
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 500ml γάλα να ζεσταθεί, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τέσσερις κρόκους 100 γραμμάρια ζάχαρη και ένα πακέτο βανιλίνη να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε δύο κουταλιές σούπες αλεύρι και δύο κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ομογενοποιηθεί
Στη συνέχεια ρίχνουμε με προσοχή το ζεστό γάλα σιγά-σιγά και χτυπάμε με ένα σύρμα
Ριχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατέβετε συνεχώς μέχρι να δέσει κρέμα
Βράζουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και να κάνει τις πρώτες φούσκες
Αφαιρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 50 γραμμάρια βούτυρο ανακατεύουμε με το σύρμα να λιώσει την απλώνουμε μια όμορφα και τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη αφήνουμε να κρυώσει περίπου μία ώρα και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου να σφίξει

Ππασπαλίζουμε μια λαδόκολλα με αλεύρι παίρνουμε ένα ζυμαράκι και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη πάχος 2 mm και μεγεθος ανάλογα με τη φόρμα μας η ζύμη θα πρέπει να βγαίνει από τις άκρες φόρμας
Μεταφέρουμε το πρωτο φύλλο στο ταψί με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνος στους 190 βαθμούς για 7-8 λεπτά περίπου. Βγαζουμε τη ζύμη απο το φουρνο και την κόβουμε με την φορμα έτσι φτιάχνουμε το πρώτο φύλλο.

Το περίσσευμα της ζύμης το βάζουμε σε ένα μπολ ή μπλεντερ και το κάνουμε τρίμμα
Στη συνέχεια χτυπάμε 200 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη σε σαντιγι. Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα που είχαμε στο ψυγείο σταδιακά προσθέτουμε τη σαντιγι στην κρέμα χτυπάμε να ομογενοποιηθεί

Απλώνουμε την κρεμα στα 8 φύλλα που έχουμε φτιάξει

βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο καλύπτουμε με κρέμα γύρω γύρω και από πάνω
την τούρτα

στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το τρίμα όλη την τούρτα και στα πλάι και από πάνω και όταν είναι έτοιμη την πασπαλίζουμε και με άχνη ζάχαρητήριο

καλή σας απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Μιλφέιγ σκέτος αφρός‼️😋😋

Τούρτα Μιλφέιγ σκέτος αφρός

Υλικά

Χρειαζόμαστε Σφολιατίνια-Κρέμα-Σαντιγύ.
Κρέμα Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
5 κ.σ.ζάχαρη
4 κ.σ.γεμάτες κόρν φλάουρ
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια
50 γρ.βούτυρο

Εκτέλεση:

Βγάζουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το κόρν φλάουρ και το αλεύρι.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε στο χαμηλό να δέσει.
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο σε κομματάκια.
Αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο μόνο του και στην συνέχεια την ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να κρυώσει.

Τέλος αφού έχει κρυώσει καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ.
Και αρχινάμε Συναρμολογήση:
Βάζουμε στο τάπερ ή ταψί ή τσέρκι Νο.28 εκ.
στο πάτο μια σειρά σφολιατίνια.
Ρίχνουμε την μισή κρέμα.
Πάνω στην κρέμα ξανά σφολιατίνια!
Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και κλείνουμε με σφολιατίνια.

Κάνουμε και την Σαντιγύ:
Χτυπάμε ένα μόρφατ μεταλλικό κουτί με 300 γρ. ζάχαρη άχνη και 2 κ.σ.γάλα φρέσκο.
Την βάζουμε πάνω στα σφολιατίνια.
Τέλος τρίβουμε για διακόσμηση σφολιατίνια.
Το βάζουμε στο ψυγείο ξεσκέπαστο.
Καλό θα είναι να φαγωθεί τις 2 πρώτες μέρες για να είναι τραγανό.
Όσο περνάνε οι μέρες μαλακώνει από την υγρασία.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍😍

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες “Σαν πίτσα” με ζαμπόν και τυρί ✨
Επόμενο άρθροΟμελέτα όπως δεν την εχετε ξαναφαει φουσκωτή