Τυροπιτάκια με Μαγιονέζα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η προσθήκη μαγιονέζας και γιαουρτιού στη γέμιση τα κάνει απίστευτα αφράτα, ενώ ο συνδυασμός τυριών προσδίδει πλούσια γεύση. Αυτά τα Τυροπιτάκια με Μαγιονέζα φτιάχνονται εύκολα με φύλλο πίτας και είναι ιδανικά για πρωινό, σνακ ή ορεκτικό. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη σάλτσα επάλειψης:

  • Μαγιονέζα: 200 γρ.
  • Γιαούρτι (ή ξινή κρέμα): 200 γρ.
  • Σόδα φαγητού: 1/2 κουταλάκι του γλυκού (διαλυμένη στο ξινόγαλο)

Για την πίτα:

  • Φύλλο για πίτα (λεπτό): 1 πακέτο
  • Σκληρό τυρί (τριμμένο, π.χ. φέτα ή κασέρι): Περίπου 250 γρ.
  • Τυρί κότατζ ή μυζήθρα: Περίπου 200 γρ.

Για την επικάλυψη:

  • Ασπράδι αυγού: 1 (για τη γέμιση)
  • Κρόκος αυγού: 1 (για το άλειμμα)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα επάλειψης: Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τα 200 γρ. ξινόγαλο / γιαούρτι, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη 1/2 κουταλιά σόδας. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αναμειγνύουμε το τριμμένο σκληρό τυρί, το τυρί κότατζ (ή μυζήθρα) και το ασπράδι του αυγού.

Παίρνουμε ένα φύλλο από το πακέτο και το αλείφουμε με τη σάλτσα μαγιονέζας.

Από πάνω, τοποθετούμε δεύτερο φύλλο, το αλείφουμε και αυτό με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη γέμιση του τυριού σε όλη την επιφάνειά της.

Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό και το ρολό σε μορφή σαλιγκαριού

Τοποθετούμε τα Τυροπιτάκια με Μαγιονέζα σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το μείγμα σάλτσας και τον κρόκο αυγού (χτυπάμε τον κρόκο με λίγη από τη σάλτσα μαγιονέζας-γιαουρτιού).

Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 40 λεπτά).

Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 60 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 10 λεπτά (για να κρυώσουν).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για πιο έντονη γεύση τυριού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι στη γέμιση. Δείτε κι άλλες αλμυρές συνταγές με φύλλο.

Το μυστικό για να γίνουν τα Τυροπιτάκια με Μαγιονέζα τραγανά είναι να χρησιμοποιήσετε λεπτό φύλλο για πίτα και να το αλείψετε καλά. Δοκιμάστε να προσθέσετε σουσάμι ή μαυροκούκι στην τελική επάλειψη.

Αν θέλετε να κάνετε τα Τυροπιτάκια με Μαγιονέζα ακόμα πιο πλούσια, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον. Δες ιδέες για γρήγορα αλμυρά σνακ.


 

Σχετικές Συνταγές 

Τυρόπιτα Χωριάτικη με Χοντρό Φύλλο

Αλμυρή Μπουγάτσα με Τυρί

Τυροπιτάκια Κουρού

 Καλή Απόλαυση