Οι Γεμιστές Τηγανίτες Πατάτας είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτή η εκδοχή τηγανίτας πατάτας με γέμιση τυριού είναι ιδανική για πρωινό ή σνακ και τα παιδιά σίγουρα θα τη λατρέψουν! Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα αλμυρό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για τον πουρέ/τη ζύμη:

  • Πατάτες μεσαίου μεγέθους: 4 τεμάχια
  • Ρυζάλευρο: 7 κ.σ.
  • Ζάχαρη καστανή: 4 κ.σ.

Για τη γέμιση και το τηγάνισμα:

  • Τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (για γέμιση)
  • Αλάτι (για το βράσιμο)

Για το τηγάνισμα:

  • Βούτυρο ή μαργαρίνη: 1 κ.σ.

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάω τη συνταγή καθαρίζοντας τις πατάτες και τις κόβω σε φέτες.

Τις ρίχνω σε μια κατσαρόλα και τις βράζω με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζω τις πατάτες, τις λιώνω σε πουρέ και, αφού είναι έτοιμες, προσθέτω την καστανή ζάχαρη και το ρυζάλευρο.

Ανακατεύω καλά και ζυμώνω ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, παίρνω μια δόση σε μέγεθος μεγάλου αυγού, την πλάθω σε μπάλα και κάνω ένα άνοιγμα στη μέση.

Γεμίζω την τρύπα με τριμμένη μοτσαρέλα και κλείνω τη ζύμη. Την πλατιάζω ελαφρά, δίνοντας το σχήμα της **Γεμιστής Τηγανίτας Πατάτας**.

Ζεσταίνω ένα τηγάνι με 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη.

Ξεκινάω να τηγανίζω τις **Γεμιστές Τηγανίτες Πατάτας** μέχρι να γίνουν χρυσοκίτρινες και από τις δύο πλευρές. Σερβίρω ζεστές.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι βρασμού, προετοιμασίας και μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 20-30 λεπτά (για το βράσιμο των πατατών)


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για πιο αλμυρή γεύση, μπορείτε να παραλείψετε την καστανή ζάχαρη και να προσθέσετε 1-2 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα στη ζύμη. Δείτε κι άλλες συνταγές για αλμυρές ζύμες.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρυζάλευρο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή να χρησιμοποιήσετε μια μίξη αλευριού και φρυγανιάς για πιο τραγανή υφή. Δείτε ιδέες για συνταγές για πρωινό.

Εκτός από μοτσαρέλα, δοκιμάστε να γεμίσετε τις **Γεμιστές Τηγανίτες Πατάτας** με ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον και ένα πικάντικο τυρί, όπως το τσένταρ.